Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos sültpaprika

Tojásos sültpaprika
Tojásos sültpaprika
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imrénél vásároltam a zöldségeket - mint mindig -, kajákról beszélgettünk - mint mindig. Láttam, nagyokat nyel, kérdem: - Evett ma már valamit egyáltalán? - délelőtt voltunk.
Csillogó szemekkel válaszolt:  - Oh, igen! Nusika hozott lecsót! Nem olyan igazit, tudja, paradicsom nem volt benne, csak paprika és tojás. - nagyot nyelt az emlék hatására.
- Tojásos sültpaprika! - mondtam a felismerés és az emlékezés örömével, és én is nagyot nyeltem.
Gyorsan vettem paprikát hozzá - lecsópaprikát, abból is a legzöldebb, legfűvebb, teljesen húsnélkülit - abból a legfinomabb a tojásos sültpaprika!


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Salátával vagy savanyúsággal villásreggelire, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csíkokra vágjuka csumázott paprikát.
  2. Olajat melegítünk a serpenyőben.
  3. Lassan, először fedő alatt sütjük a paprikát.
  4. Amikor üveges már, levesszük a fedőt, nagy lángra kapcsolva, állandóan kevergetve elpárologtatjuk a levét.
  5. Ráütjük a felvert tojásokat.
  6. Addig kevergetjük, míg a tojás keményre sül.
  7. Jó étvággyal megesszük!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 19 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült paprika tojással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 16:19

 Nagy kedvenc nalam is,csak en a tojast nem sutom kemenyre,hanem kicsit lagyra hagyom ugy meg finomabb!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-23 00:20

olvassa el az egesz blog, nagyon jo

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-17 11:26

Ha fonnyasztasz alá egy kis szeletelt vhagymát, akkor ha lehet még finomabb.
Frissen darált szines borssal tálalva isteni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-12-28 20:58

a sózásról nem esik szó! Akkor marad a paprika majdnem ropogós, ha csak a tojásokba teszünk sót!

367
paprika 50 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint