r
Nosalty Logó

Papagáj szelet őzgerincben

Édes Mézes
Papagáj szelet őzgerincben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

448
Kalória
6.6g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
37.7g
Víz
144.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.8 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5781.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    667 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 5367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 1 db tojásfehérjét félreteszünk.
  2. A tojások fehérjét 20 dkg cukorral kemény habnak verjük. Félretesszük. A sárgájához 10 dkg cukrot keverünk fehéredésig, majd bele a puha vajat, utána a tejfölt felváltva a sütőporos-szódabikarbónás liszttel keverjük a masszához.
  3. A masszát 3 felé osztjuk. Az egyikbe keverünk vaníliás pudingport + 1 ek. sárga ételfestéket (lehet citromlevet + héját is). A másikba puncs pudingport + 1 ek. piros ételfestéket. A harmadikba 2 ek. kakaót (lehet tenni 1 ek. rumaromát).
  4. 2 db őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk, és rétegezzük a masszákat, először a vaníliásat, utána a kakaósat, legfelülre a puncsosat tesszük. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, ha kész tepsibe kiborítjuk, langyosra hűtjük.
  5. A félretett 1 db tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habnak felverjük, kétfelé vesszük, és pár csepp kék-zöld ételfestékkel színezzük, amit az őzgerincekre kenünk (a kéket az egyikre, a zöldet a másikra), és visszatesszük a sütőbe alacsony hőfokra kb. 5 percig, csak rászárítjuk a habot. Kihűlés után vizes késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p

Finom, mutatós süti.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...