Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papagáj szelet

Papagáj szelet
Papagáj szelet
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós, csábító kinézetű sütemény, ami még ráadásul finom is. Gyerekzsúrokra ideális. Nálunk baba szülinapra készült.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:


Az ételfesték mennyiségét nehéz meghatározni, mert a piros sokkal erőteljesebb, mint a sárga. Én a szememre szoktam bízni a színét.
A képen a süti tetején sárga fondant máz van.
Ki-ki fantáziája alapján tegyen a tetejére akár csoki- vagy fehér mázat, de ha nincs kedve, anélkül is mutatós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük.
  2. Belekeverjük a puha vajat, majd a tejfölt.
  3. Lassan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  4. A tojások habját keményre verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
  5. A tésztát háromfelé osztjuk, és megszínezzük őket.
  6. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és kanalanként a színeket váltogatva a tésztát belekanalazzuk.
  7. Tetejét kicsit elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  8. Tetejére tehetünk cukormázat, de az el is maradhat.
  9. Kockákra vágjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 728
elküldve: 3
receptkönyvben: 279
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

háromszínű szelet, színes szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 21:06

Sziasztok!
Valaki megsütötte már a sütit?
Nem sok az az 50 dkg liszt?
Én a hétvégén próbálkoztam vele, nagyon finom lett, de csak 30 dkg liszt ment bele. Úgy éreztem, túl sűrű lenne, már így is alig bírtam keverni.
Így is nagyon finom lett, de lapos.

Beleteszitek a teljes lisztmennyiséget?
knetta

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2010-10-16 22:23

Hello Knetta!
Nyugodtan készítsd a leírt mennyiségekkel. Igaz sűrű a tészta, de azon is sok múlik mekkora tojásokat használsz. Ha nagyok a tojások hígabb a tészta.Ne tedd nagyon nagy tepsibe. Nem lesz nagyon magas amikor megsül, kb 2-3 cre jön fel.Az állaga elég tömör amikor megsül, de eredetileg is ilyennek kell lenni. Nem laza piskóta tészta. Puszi Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 19:34

Nagyon finom ez a sütemény, de én nem használok ételfestéket. Egyet simán hagyok, egy kakaós, a harmadikba pedig epres vagy puncsos pudingport keverek. :) A tetejére meg csoki kerül.
Bár tény, hogy így sokkal látványosabb. :)
Köszi a receptet.

1403
cukor 30 dkg
tojás 4 db
tejföl 1 dl
sütőpor 1 kk
vaj 30 dkg
finomliszt 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
ételfesték 1 kávéskanál