Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással

Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással
Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyon finom olasz desszert, ami akár az ünnepi asztalra is felkerülhet.
Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással.
Imádjuk! :)

hozzávalók / 2 adag

Panna cotta

Aszaltszilva-mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Panna cotta

  1. A zselatinlapokat 3 dl hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy lábosba öntjük a tejet, a habtejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Sűrűn kavargatva forráspontig melegítjük. Mielőtt felforrna, beletesszük a zselatinlapokat, majd levesszük a tűzről, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad.
  4. Kivizezett tálkákba öntjük, és hideg helyen állni hagyjuk éjszakára.

Aszaltszilva-mártás

  1. Egy lábasba vajat hevítünk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott aszalt szilvát, a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, majd felöntjük a pezsgővel.
  2. Felforraljuk, majd egy botmixerrel leturmixoljuk.
  3. Egy szűrőn átpasszírozzuk, majd lehűtve a panna cottával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Törley

Mióta szakács: 2017.06.14.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz krémdesszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
lapzselatin 3 db
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
cukor 3 teáskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
vaj 20 g
aszalt szilva 10 dkg
cukor 1 ek
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
pezsgő 1 dl