Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás panna cotta

Áfonyás panna cotta
Áfonyás panna cotta
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A panna cottának egy gyümölcsös változata.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott áfonyát a ribizlilével pürésítjük, majd sűrű szitán átszűrjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük, majd kb. 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk kb. 200 ml áfonyapürét.
  3. A masszát elosztjuk 4 forró vízzel kiöblített formába, hűlni hagyjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A panna cottát tányérokra borítjuk, és a maradék áfonyapürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös panna cotta, tejszínes desszert áfonyával, panna cotta áfonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
áfonya 250 g
gyümölcslé 100 ml
lapzselatin 6 db
habtejszín 400 ml
cukor 60 g
vaníliás cukor 1 csomag