Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pana cotta rummal

Narancsos pana cotta rummal
Narancsos pana cotta rummal
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pana cotta -ami annyit jelent, hogy főtt tejszín - egy olasz desszert, tejszínből, cukorból és zselatinból. Gyakran ízesítik vaníliával. Ebben a változatban én citrom- , narancshéjjal és rummal  ízesítettem.

hozzávalók / 6 adag

A panna cotta-hoz

A szószhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancshéjat lereszeljük.
  2. A tejszínt, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 6 percig, majd hozzáadjuk a narncshéjat és a citromhéjat, és további 4 percig főzzük.
  3. A masszát 5 percig hűlni hagyjuk, a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rumot.
  4. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  5. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  6. A szószhoz a felfogott narancslevet felpótoljuk 200 ml-re. A cukorral együtt felfőzzük kb. 10 percig, míg sűrű szirup szerű lesz, hűlni hagyjuk.
  7. A formákat néhany másodpercre forró vízbe tesszük, a pana cotta-t tányérra borítjuk. Narancsfilékkel és citromfűvel diszitjük. A megmaradt narancsfilét a narancsszószba keverjük, és a pana cotta-hoz tálajuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 105
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes.zselés édesség, olasz tejszínes zselédesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

389
lapzselatin 4 db
habtejszín 600 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
narancs 1 db
rum 3 ek
narancslé 2 dl
cukor 2 ek
narancs 0.5 db
citromfű 0 ízlés szerint