r
Nosalty Logó

Palóctáji töltött csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Palóctáji töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 1346 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 5384 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Összesen 254 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1346 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10376 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1932 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10358 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 5384 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  3. A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjük.
  4. Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát. Pároljuk, fűszerezzük.
  5. Ha zsírjára sült, beletesszük a nagy, darabos csirkemájat, kissé átsütjük, majd a ragut sóval beízesítjük.
  6. Kicsit hűtjük, könnyebb vele bánni.
  7. A töltelékből a hússzelet végébe rakunk kb. egy jó evőkanálnyit.
  8. Feltekerjük úgy, hogy a két végét kicsit behajtjuk.
  9. Lisztben megforgatjuk, majd a tojásos-reszelt krumplis masszába mártjuk, és forró olajban minden oldalát szép aranysárgára sütjük.
  10. Szalmaburgonyával még forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9744
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palóctáji töltött csirkemell
Olaszné Anci 191 recept

Ismerőseim körében sokan nem kedvelik a csirkemellet, mondván, hogy száraz, parázs ez a része a csirkének. Szerintem meg ezért jó a bacon vagy füstölt szalonna felhasználása az ilyen húsoknál, mert finomabbá, puhábbá varázsolják ezt a különleges finomságot. Egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, és ahogy beleolvastam az elkészítésébe, rábukkantam a füstölt szalonnára, gondoltam: ez is az a recept, ami kell nekem! A legközelebbi bevásárló körutamon megvettem a csirkemellet, gombát, a spájzban lógó füstölt szalonnából vágtam egy darabot, és máris nekiláttam az étel elkészítésének. Szalmaburgonyát sütöttem mellé, elébe meg egy finom, tejszínes brokkolikrémlevest raktam az asztalra, amit mi pirított zsemlekockával fogyasztottunk. Nagyon finomat ebédeltünk!

Hozzávalók

A raguhoz

A fűszerezéshez

A húshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek