r
Nosalty Logó

Palacsiga

csacsiga
Palacsiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

488
Kalória
10.1g
Fehérje
89.2g
Szénhidrát
7.9g
Zsír
108.3g
Víz
90g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 1947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsintát készítünk. Ha van bevált recept, azon felesleges változtatni, ha nincs (mondjuk, mert még kezdők vagyunk a palacsinta-fronton, vagy csak még nem találtuk meg az igazit), akkor íme:
  2. A fenti hozzávalókat (az olaj kivételével) keverjük csomómentesre (A két tojást vegyük alapnak, és a hozzávalókat vegyesen, apránként keverjük hozzá. Ha eleinte kicsit csomós marad, ne ijedjünk meg, a palcsintatészta sajátossága, hogy a kisebb csomók a plusz folyadéktól elmúlnak.)
  3. A fáradalmak kipihenésére tartsunk egy kis szünetet - úgy fél óra elég, de palacsintának túl sok pihi nálam még nem ártott meg soha - , a tésztát adddig tartsuk szobahőmérsékleten, érdemes letakarni.
  4. Jöhet a sütés: öntsünk egy kis olajat a sperpenyő aljára, és merjük ki merőkanállal az első palacsintát a forró edénybe; mivel ez híg tészta (a sütőpor azért kell, hogy ennek ellenére ne legyen nagyon vékony), szinte pillanatok alatt átsül, alig egy perc múlva már fordíthatjuk is, aztán jöhet a következő. Nekem 28 cm-es serpenyőben 9 db palacsinta lett ebből.
  5. Az elkészült palacsintákra kenjünk csokoládékrémet - azért nem írtam menniységet, mert ez a csokikrém minőségétől is függ, no meg ízlés dolga, de inkább vékonyan kenjük meg őket, mint vastagon -, majd erre jöhet a kedvenc lekvárunk (a nem híg lekvárt törjük össze, ez sem kell túl vastagon), végül tekerjük fel őket.
  6. A feltekert, csokis-lekváros palacsintákat daraboljuk fel 2-5 cm vastag csigákra.
  7. A palacsigákat (állítva) rakjuk egy tűzálló tálba, ha egy sor betelt, jöhet a következő. Nem baj, ha többréteg lesz egymáson.
  8. Ha minden palacsigánk efogyott, a csigahalmot meglocsojuk három-négy kupak rummal vagy ennek megfelelő rumaromával.
  9. A tálat tegyük előmelegített sütőbe, és összepirítjuk.
  10. Ha elkészült, a teteje és az oldala ropogni fog. Még melegen (langyosan) tálaljuk, jó étvágyat hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A család 50%-ban oszlik meg palacsinta-fronton: ketten nagyon szeretjük, ketten nem igazán. Az "ellenzők" egyike csak a kakaós palacsintát eszi meg, azt is nagyon ritkán. Mikor először elkészítettem ezt a nyalánkságot, az volt a célom, hogy úgy dobjam fel a pala-receptet, hogy az mindenkinek bejövős legyen. Nem tudom, mi a titka, de ez nagy siker lett, 100%-os nyereség, előfordult már olyan, hogy éppen az ellenzők egyike kérte, hogy süssek megint. Elkészíteni is egyszerű, így azoknak, akik nem vetik meg teljesen az édességeket, tuti siker. Egyre azonban érdemes felkészülni: aki ilyennel próbálkozik, 'könyékig csokis lesz' (bár idővel ezt is legyőzheti az ember). Nem érdemes azonban sokat csinálni, mert csak frissen az igazi, és tömörsége miatt nem tud belőle sokat enni az ember. Hajrá, és jó étvágyat hozzá!

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek