r
Nosalty Logó

Palacsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csacsiga
Palacsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 1947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsintát készítünk. Ha van bevált recept, azon felesleges változtatni, ha nincs (mondjuk, mert még kezdők vagyunk a palacsinta-fronton, vagy csak még nem találtuk meg az igazit), akkor íme:
  2. A fenti hozzávalókat (az olaj kivételével) keverjük csomómentesre (A két tojást vegyük alapnak, és a hozzávalókat vegyesen, apránként keverjük hozzá. Ha eleinte kicsit csomós marad, ne ijedjünk meg, a palcsintatészta sajátossága, hogy a kisebb csomók a plusz folyadéktól elmúlnak.)
  3. A fáradalmak kipihenésére tartsunk egy kis szünetet - úgy fél óra elég, de palacsintának túl sok pihi nálam még nem ártott meg soha - , a tésztát adddig tartsuk szobahőmérsékleten, érdemes letakarni.
  4. Jöhet a sütés: öntsünk egy kis olajat a sperpenyő aljára, és merjük ki merőkanállal az első palacsintát a forró edénybe; mivel ez híg tészta (a sütőpor azért kell, hogy ennek ellenére ne legyen nagyon vékony), szinte pillanatok alatt átsül, alig egy perc múlva már fordíthatjuk is, aztán jöhet a következő. Nekem 28 cm-es serpenyőben 9 db palacsinta lett ebből.
  5. Az elkészült palacsintákra kenjünk csokoládékrémet - azért nem írtam menniységet, mert ez a csokikrém minőségétől is függ, no meg ízlés dolga, de inkább vékonyan kenjük meg őket, mint vastagon -, majd erre jöhet a kedvenc lekvárunk (a nem híg lekvárt törjük össze, ez sem kell túl vastagon), végül tekerjük fel őket.
  6. A feltekert, csokis-lekváros palacsintákat daraboljuk fel 2-5 cm vastag csigákra.
  7. A palacsigákat (állítva) rakjuk egy tűzálló tálba, ha egy sor betelt, jöhet a következő. Nem baj, ha többréteg lesz egymáson.
  8. Ha minden palacsigánk efogyott, a csigahalmot meglocsojuk három-négy kupak rummal vagy ennek megfelelő rumaromával.
  9. A tálat tegyük előmelegített sütőbe, és összepirítjuk.
  10. Ha elkészült, a teteje és az oldala ropogni fog. Még melegen (langyosan) tálaljuk, jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19457
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csacsiga 1 recept

A család 50%-ban oszlik meg palacsinta-fronton: ketten nagyon szeretjük, ketten nem igazán. Az "ellenzők" egyike csak a kakaós palacsintát eszi meg, azt is nagyon ritkán. Mikor először elkészítettem ezt a nyalánkságot, az volt a célom, hogy úgy dobjam fel a pala-receptet, hogy az mindenkinek bejövős legyen. Nem tudom, mi a titka, de ez nagy siker lett, 100%-os nyereség, előfordult már olyan, hogy éppen az ellenzők egyike kérte, hogy süssek megint. Elkészíteni is egyszerű, így azoknak, akik nem vetik meg teljesen az édességeket, tuti siker. Egyre azonban érdemes felkészülni: aki ilyennel próbálkozik, 'könyékig csokis lesz' (bár idővel ezt is legyőzheti az ember). Nem érdemes azonban sokat csinálni, mert csak frissen az igazi, és tömörsége miatt nem tud belőle sokat enni az ember. Hajrá, és jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A palacsintához

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...