r
Nosalty Logó

Padlizsános, tojásos lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kr1szt1
Padlizsános, tojásos lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    3484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    493 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítésre gyakorlatilag nincs szükség, folyamatosan, a főzés közben felvágunk mindent. Tehát a hagymákkal kezdjük, amit megpucolunk, felszeletelünk, és olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc után egy kicsit megsózzuk, ekkor már kis levet is ereszt. Ha előbb sózzuk, nem fog úgy pirulni, csak főni.
  2. Közben felvágjuk az erős paprikát is, ha nincs itthon, ki is maradhat. Néha megkeverjük a hagymát, majd hozzátesszük a paprikát is.
  3. Jöhet a padlizsán, amit megmosunk, a végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Amint ezzel megvagyunk, mehet a hagymára. Az egészet pár percenként megkeverjük, majd, ha már elkezd puhulni, jöhet egy újabb adag só és most már bors is. Petrezselymet és kaprot és mindig fagyasztok le, amikor szezonja van, így mindig van itthon. Kicsit rakunk most ebből is.
  4. Felvágjuk a tv és a kaliforniai paprikákat is, és ezeket is hozzátesszük a zöldségekhez. Újabb fűszerezés és kevergetés. Nem kell folyamatosan, de ne hagyjuk leégni. Én úgy szeretem, ha teljesen megpuhul, "összeesik", de ez ízlés dolga, ki, hogyan szereti. Én tehát megvárom, amíg teljesen pépes nem lesz.
  5. Felvágjuk a paradicsomot is, kockára, és rádobjuk a pépes zöldségekre. Rögtön teszünk hozzá pár kanál cukrot is, én mindenhez teszek, amibe paradicsomot teszek. Ellensúlyozza a savanyúságát és karamellizálódás közben mélyíti az ízeket.
  6. Az egészet tehát főzzük még egy kicsit, majd jöhetnek a tojások. Én nem szoktam őket külön felverni, mert jobban szeretem, ha nem egynemű az egész. Egy akkora tálba vagy tányérba, amiben elférnek, felütjük őket, majd az egészet egyben a zöldségekre öntjük. Óvatosan kavargatjuk, szinte várunk minden keverés után pár másodpercet, és ezeket az alul átsült részeket igyekszünk felülre húzni. Ha lágyabban szeretjük a tojásokat, akkor már készen is vagyunk, ha keményebben, jobban megfőzve, akkor még pár perc, és már falatozhatunk is! Ha túl csípősre sikeredett volna, egy kis tejföllel tálalva ezt ellensúlyozhatjuk is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 708
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános, tojásos lecsó
Kr1szt1 11 recept

A lecsó az az étel, amit én szinte mindig teljesen máshogyan készítek, függően attól, hogy mi van itthon és hogy milyen a kedvem. Ez most így sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek