Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános, tojásos lecsó

Padlizsános, tojásos lecsó
Padlizsános, tojásos lecsó
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó az az étel, amit én szinte mindig teljesen máshogyan készítek, függően attól, hogy mi van itthon és hogy milyen a kedvem. Ez most így sikerült :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítésre gyakorlatilag nincs szükség, folyamatosan, a főzés közben felvágunk mindent. Tehát a hagymákkal kezdjük, amit megpucolunk, felszeletelünk, és olajon elkezdjük dinsztelni. Pár perc után egy kicsit megsózzuk, ekkor már kis levet is ereszt. Ha előbb sózzuk, nem fog úgy pirulni, csak főni.
  2. Közben felvágjuk az erős paprikát is, ha nincs itthon, ki is maradhat. Néha megkeverjük a hagymát, majd hozzátesszük a paprikát is.
  3. Jöhet a padlizsán, amit megmosunk, a végeit levágjuk, majd felkockázzuk. Amint ezzel megvagyunk, mehet a hagymára. Az egészet pár percenként megkeverjük, majd, ha már elkezd puhulni, jöhet egy újabb adag só és most már bors is. Petrezselymet és kaprot és mindig fagyasztok le, amikor szezonja van, így mindig van itthon. Kicsit rakunk most ebből is.
  4. Felvágjuk a tv és a kaliforniai paprikákat is, és ezeket is hozzátesszük a zöldségekhez. Újabb fűszerezés és kevergetés. Nem kell folyamatosan, de ne hagyjuk leégni. Én úgy szeretem, ha teljesen megpuhul, "összeesik", de ez ízlés dolga, ki, hogyan szereti. Én tehát megvárom, amíg teljesen pépes nem lesz.
  5. Felvágjuk a paradicsomot is, kockára, és rádobjuk a pépes zöldségekre. Rögtön teszünk hozzá pár kanál cukrot is, én mindenhez teszek, amibe paradicsomot teszek. Ellensúlyozza a savanyúságát és karamellizálódás közben mélyíti az ízeket.
  6. Az egészet tehát főzzük még egy kicsit, majd jöhetnek a tojások. Én nem szoktam őket külön felverni, mert jobban szeretem, ha nem egynemű az egész. Egy akkora tálba vagy tányérba, amiben elférnek, felütjük őket, majd az egészet egyben a zöldségekre öntjük. Óvatosan kavargatjuk, szinte várunk minden keverés után pár másodpercet, és ezeket az alul átsült részeket igyekszünk felülre húzni. Ha lágyabban szeretjük a tojásokat, akkor már készen is vagyunk, ha keményebben, jobban megfőzve, akkor még pár perc, és már falatozhatunk is! Ha túl csípősre sikeredett volna, egy kis tejföllel tálalva ezt ellensúlyozhatjuk is.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kr1szt1

Mióta szakács: 2019.10.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó padlizsánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 2 közepes db
hegyes erős paprika 0.25 db
padlizsán 1 db
tv paprika 1 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 3 közepes db
2 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
petrezselyem 2 teáskanál
kapor 1 ek
tojás 5 db
cukor 2.5 teáskanál