Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos cukkini-lecsó

Tojásos cukkini-lecsó
Tojásos cukkini-lecsó
23 perc / előkészület: 5 perc főzés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc nyári gyorsebédem, hol tökből, hol cukkiniből. Legközelebb kipróbálom padlizsánnal is. Van, aki pirospaprikát is tesz bele, de én így szeretem, ha a tojás megőrzi az eredeti színét. Bár sokan kenyérrel eszik, szerintem nagyon laktató fogás anélkül is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 tk sóval, 1 késhegyni borssal, 1 tk cukorral és 1 mk ételízesítővel, és jól megkeverjük.
  3. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük.
  4. Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 428
elküldve: 7
receptkönyvben: 216
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szerb
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis-lecsó tojással, tojásos-cukkinis egytálétel, tojásos lecsó cukkinivel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lumiere
lumiere / lumiere Thu, 2014-06-19 10:14

Nekem is fura ez a cukor, de majd egy pötty xilitet teszek bele, h mégis milyen úgy :) Amúgy egyetértek veled, nem kell hozzá kenyér: a tojás eleve laktató, ezekkel a zöldségekkel meg pláne...tökéletes reggelire és nem leszünk éhesek egy jó darabig. :)

gyorgymiklosne
gyorgymiklosne Wed, 2012-10-03 22:01

Én úgy tudom azért kell a cukor, hogy ha csípősre sikerül, szelidül a csípős íz, de a paradicsom savasságát is kiegyenlíti. (húslevesbe, vagy sokfűszeres ételbe is szoktak cukrot tenni az ízharmónia érdekében)

Ökrös gáborné Olgi
Ökrös gáborné Olgi Thu, 2012-06-28 07:43

Én is csináltam már nem egyszer ilyet ,de én cukrot sosem teszek bele.
Kérdésem mért kell bele cukor? Szerintem az nem egészséges ezekhez
a finom zöldségekhez.Ökrösné Olgi

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Thu, 2012-06-28 10:57

Így örököltem a receptet, egyébként meg az íze miatt. Mert ha házilag elrakott lecsóalapot használsz, ahhoz muszáj egy kis édes íz, különben ember meg nem eszi. A rántottába vagy sima párolt zöldségbe nem szoktam tenni. Egészségesnek meg akkor a sütik sem azok :D. Lehet, h ahogy te csinálod, úgy nem kívánja meg a cukrot, de ebbe nem véletlenül van. :) persze helyettesíteni is lehet édesítőszerrel v barnacukorral, kinek h tetszik. :)

144
vöröshagyma 1 nagy fej
cukkini 3 db
zöldpaprika 5 db
paradicsom 2 db
tojás 2 db
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
1 teáskanál