r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Padlizsánkrémes tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6581.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A padlizsánt megmossuk, késsel megszurkáljuk. Az egész fokhagymát olajjal meglocsoljuk, alufóliába csomagoljuk.
  2. A zöldségeket az előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin. Amikor a fokhagyma krémesre sült vegyük ki. Később, ha a padlizsán is kész, azt is.
  3. Távolítsuk el a padlizsán héját, szárát, a húsát pedig tegyük egy tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, és adjuk a padlizsánhoz.
  4. A többi hozzávalóval keverjük be a padlizsánkrémet.

A tésztához

  1. A lisztet tegyük egy tányérba, a közepén formáljunk mélyedést, és üssük bele a tojásokat.
  2. Egy villával fokozatosan keverjük össze a tojást a liszttel, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ha a tészta az összes lisztet felvette, gyúrjuk 10 percig a gombócot.
  3. A kész tésztát pihentessük 30 percig.
  4. Alaposan belisztezve nyújtsuk olyan vékonyra a tésztát, hogy lássuk rajta keresztül a kezünket. Hajtogatva csavarjuk fel, és vágjunk belőle spagetti-vékonyságú csíkokat.
  5. Engedjük a tésztát forró, sós vízbe, és főzzük 2,5 percig. Szűrjük le, a főzővízből tartsunk meg egy keveset.

Az összeállításhoz

  1. A koktélparadicsomot a másik két zöldséggel együt süssük 15 percig, kiolajozott sütőedényben.
  2. A kifőtt tésztát a kész padlizsánkrémmel keverjük össze, ha túl sűrű lenne a szósz, lazítsuk fel főzővízzel.
  3. A tésztát szedjük tányérokba, tegyünk rá néhány paradicsomot, és bőségesen szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 5532
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrémes tészta
Lakos Benedek 263 recept

Vannak olyan ételek, amelyek önmagukban nagyon jól működnek, kiváló ízélményt nyújtanak. Mégis, ha – véletlenül vagy valamilyen ördögi terv keretében – összeeresztjük őket, olyan fantasztikus fogások születnek, amelyek teljesen felforgatják kis konyháink világát. Nos, akár hisszük, akár nem a padlizsánkrém és a házi tészta is ilyenek, ebből a két félből ugyanis egy elképesztően komplex és napfényesen nyári egész lesz, amire még hónapokkal később is boldogan gondolunk vissza.

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek