r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes tészta

Lakos Benedek
Padlizsánkrémes tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

604
Kalória
28.9g
Fehérje
77g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
281.3g
Víz
160.5g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6581.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    308.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 2414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A padlizsánt megmossuk, késsel megszurkáljuk. Az egész fokhagymát olajjal meglocsoljuk, alufóliába csomagoljuk.
  2. A zöldségeket az előmelegített sütőbe tesszük egy tepsin. Amikor a fokhagyma krémesre sült vegyük ki. Később, ha a padlizsán is kész, azt is.
  3. Távolítsuk el a padlizsán héját, szárát, a húsát pedig tegyük egy tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, és adjuk a padlizsánhoz.
  4. A többi hozzávalóval keverjük be a padlizsánkrémet.

A tésztához

  1. A lisztet tegyük egy tányérba, a közepén formáljunk mélyedést, és üssük bele a tojásokat.
  2. Egy villával fokozatosan keverjük össze a tojást a liszttel, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ha a tészta az összes lisztet felvette, gyúrjuk 10 percig a gombócot.
  3. A kész tésztát pihentessük 30 percig.
  4. Alaposan belisztezve nyújtsuk olyan vékonyra a tésztát, hogy lássuk rajta keresztül a kezünket. Hajtogatva csavarjuk fel, és vágjunk belőle spagetti-vékonyságú csíkokat.
  5. Engedjük a tésztát forró, sós vízbe, és főzzük 2,5 percig. Szűrjük le, a főzővízből tartsunk meg egy keveset.

Az összeállításhoz

  1. A koktélparadicsomot a másik két zöldséggel együt süssük 15 percig, kiolajozott sütőedényben.
  2. A kifőtt tésztát a kész padlizsánkrémmel keverjük össze, ha túl sűrű lenne a szósz, lazítsuk fel főzővízzel.
  3. A tésztát szedjük tányérokba, tegyünk rá néhány paradicsomot, és bőségesen szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vannak olyan ételek, amelyek önmagukban nagyon jól működnek, kiváló ízélményt nyújtanak. Mégis, ha – véletlenül vagy valamilyen ördögi terv keretében – összeeresztjük őket, olyan fantasztikus fogások születnek, amelyek teljesen felforgatják kis konyháink világát. Nos, akár hisszük, akár nem a padlizsánkrém és a házi tészta is ilyenek, ebből a két félből ugyanis egy elképesztően komplex és napfényesen nyári egész lesz, amire még hónapokkal később is boldogan gondolunk vissza.

További receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Top Receptek