Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás tagliatelle

Kelkáposztás tagliatelle
Kelkáposztás tagliatelle
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőben 2 adag tagliatelle, amit egy olasz boltban vettem, s a piacon beszereztem egy gyönyörű fej, zsenge kelkáposztát. Gondoltam egyet, s összedobtam egy gyors ebédet, ami a magyar és az olasz konyha elemeit ötvözi.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben kisütjük.
  2. A kelkáposzta leveleit laskára vágjuk, rádobjuk a szalonnás zsírra, és ropogósra pirítjuk.
  3. Eközben a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. Mivel ez friss tagliatelle volt, a víz forralása után 2 perc alatt elkészült.
  4. A leszűrt tagliatellét rádobjuk a kelkáposztára, gyorsan és lazán összekeverjük, hogy kapjon egy kicsit a zsírból.
  5. Tányérra tesszük, egy kanál tejföllel díszítjük adagonként. Gyors, könnyű ebéd vagy vacsora két főre.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tezse

Mióta szakács: 2014.07.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
füstölt szalonna 5 dkg
kelkáposzta levél 4 közepes db
tagliatelle 18 dkg
tejföl 2 ek