r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából

Katicabogaram
Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

108
Kalória
1.9g
Fehérje
10.2g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
147.9g
Víz
-
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    591.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3585 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 433 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha már jó meleg, betesszük egészben a padlizsánt és a paprikákat. Előtte megkenjük őket egy kevés olívaolajjal. Addig sütjük őket, amíg meg nem puhulnak. (Természetesen a padlizsánnak több időre van szüksége, mint a paprikáknak. A sütési idő körülbelül 1 óra.)
  2. Ha már kicsit megfeketedett a paprika, kivesszük, és egy tálba téve lefedjük fóliával, hogy a gőztől könnyen le tudjuk szedni a héját. Miután meghámoztuk, fel is kockázzuk apróra. Mehet hozzá az olívaolaj, só, bors és zúzott fokhagyma.
  3. Ezt hagyjuk állni, amíg a padlizsán is elkészül.
  4. Miután megpuhult a padlizsán is, eltávolítjuk a héját, és szintén apró kockákra vágjuk. A késsel kicsit pépesíthetjük is, de a darabossága maradjon meg!
  5. Hozzátesszük a paprikához, és végül mehet hozzá az apróra vágott újhagyma, a mustár és a majonéz is.
  6. Berakjuk a hűtőbe és hagyjuk kihűlni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sokszor készítettem már padlizsánkrémet, hiszen nagyon szeretjük a férjemmel. Ez egy olyan változat, ami a rusztikusságától lesz igazán gusztusos. Nem mellesleg, az íze is fenséges.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...