Nosalty Logó

Etyeki padlizsánkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Etyeki padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 69 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    3018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1799 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 811 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kiolajozott tepsiben egészben megsütjük. (Még a szárát sem kell sütés előtt leszedni. Viszont érdemes kicsit fogpiszkálóval megszurkálni, mielőtt betesszük a sütőbe. Fémmel nem szabad szurkálni, ezért szoktam fogpiszkálót használni erre a célra.)
  2. A sütés 50-60 percig tart hőlégkeveréssel.
  3. A megsült padlizsánokat meghámozzuk. (Ne késsel, hanem kézzel dolgozzunk, amikor már csak langyos a padlizsán.)
  4. Tegyünk bele reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sót és borsot.
  5. Rúdmixerrel turmixoljuk össze.
  6. Keverjük össze 4-5 ek majonézzel.
  7. Rakjuk csavaros üvegbe, és így tárolhatjuk a hűtőben, amíg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 53180
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Pirítóssal, paprikával, paradicsommal a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor Etyeken kirándultunk néhány évvel ezelőtt, az egyik étteremben kínáltak meg bennünket előételként ilyen padlizsánkrémmel és kis pirítós falatkákkal, így a főétel előtt ezzel a finomsággal szinte teljesen jóllaktunk.:) Azóta minden nyáron termesztünk a kertünkben padlizsánt, és készítünk belőle padlizsánkrémet. Nem lehet megunni!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Utánaolvastam régebben ennek a "fémmentes mizériának", csak a régi (vas) késekre igaz, a mai rozsdamentesekre nem. Pici ellentmondást azért vélek felfedezni a leírásban: "...Fémmel nem szabad szurkálni...Ne késsel, hanem kézzel..." majd aztán jön a bumm: "Rúdmixerrel turmixoljuk össze" Hmm, annak a kése mib?l készülhet, ha fényes és rátapad a mágnes? ;) u.i.: a recept tökéletes, esetleg pár javaslat, hátha megér egy kipróbálást: mi lilahagymával készítjük és ha zsenge a padlizsán, nem hámozzuk meg (úgyis mindenhol hangoztatják, hogy a héjában van a vitamin) csak összekockázzuk és a botmixer elvégzi a dolgát. :) Üdvözlettel: emlaci

Bjkata

Kedves Laci! Köszönöm a kiigazítást, teljesen jogos a vélemény. Ezek szerint bátran szurkálhatunk és pucolhatunk fémmel is. A zsenge pucolatlan padlizsánt ki fogom próbálni! Kata

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! nagyon sok recept alapján kipróbáltam mert egyszer ettem egy nagyon finom padlizsánkrémet és mindenáron arra ácsingóztam,nos ez a recept teljesen olyan....még egyszer köszönöm :)

Bjkata

Nagyon szívesen! Köszönöm a visszajelzést, és örülök, hogy bevált a recept! :) Kata

bernatp

Egyszer? és finom! Igazi padlizsánkrém-íz.

Bjkata

Nagyon örülök, hogy ízlett! Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Meddig tartható el a h?t?ben? Hátha tudja valki, mert én ha nem fogy el 2 napig akkor átrakom a fagyasztóba. Igaz utána már nem olyan, mint frissen :-)

Bjkata

Csavaros üvegben 1-2 hétig eláll. Épp most is készítettem 10 napja elég sokat, mert gyönyör? padlizsánok n?ttek a kertben, és még most is ugyanolyan finom, mint frissen.

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod, szerencsére olyan jól sikerült, -újra- hogy mind elfogyott. Jó a recept! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek