r
Nosalty Logó

Padlizsán franciásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsán franciásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 844 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 844 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, és kettészeljük. Az így kapott 4 szelet padlizsánnak levágjuk a héját, és kivesszük a belsejét (vigyázzunk, nehogy belevágjunk az aljába, mert akkor kifolyik a töltelék).
  2. Besózzuk őket, és egy poháron megtámasztva várunk 10 percet, hogy kifolyjon a keserű lé belőle.
  3. A 10 perc letelte után lemossuk a szeleteket, kevés lisztbe forgatjuk őket, és forró olajban megpirítjuk.
  4. Ezután egy hőálló kivajazott tálba tesszük.
  5. Egy kevés olajon átsütjük a gombát, a paradicsomszeleteket, az apró kockákra vágott gépsonkát, és a két kanál tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne maradjon sok leve, hagyjuk, hogy kicsit összeálljanak.
  6. A kész tölteléket ráhelyezzük a padlizsán szeletekre, és megszórjuk őket reszelt sajttal.
  7. Középmeleg sütőben megsütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20524
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsom lehet normál méretű is, illetve a gomba készülhet friss gombából is! Én azért használtam az üveges verziót a gombából, hogy ne kelljen sokat várnom, míg megpuhul. Készíthetjük gépsonka nélkül is, úgy nagyon ízletes vegetáriánusoknak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek