r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt füstölt csülökkel

Dorka
Pacalpörkölt füstölt csülökkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pacalhoz

A csülökhöz

597
Kalória
57.3g
Fehérje
9.1g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
383.7g
Víz
331.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pacalhoz

A csülökhöz

Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pacalhoz

A csülökhöz

Összesen 3582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pacalhoz

A csülökhöz

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6777.2 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    2302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    2760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 3582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    273 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A pacalhoz

  1. A pacalt hideg vízben feltesszük főni: babérlevéllel, 1 fej vöröshagymával, sóval és őrölt borssal. Kb. 1 órán át
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot csíkokra, a csülköt kockára.
  3. A vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Fedő alatt pároljuk amíg levet enged.
  4. Utána pirospaprikával, borssal ízesítjük (a csülök sós, ezért csak akkor sózzuk, ha szükséges) és hozzáadjuk a csülköt, majd fedő alatt tovább pároljuk.
  5. Ha a pacal megabálódott, egy kevés ecettel meglocsoljuk, majd hideg vízzel jól átöblítjük és jól lecsepegtetjük.
  6. Amikor a csülök már majdnem kész, hozzáadjuk a pacalt és együtt főzzük tovább, míg meg nem puhul teljesen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

A munkahelyemen főztem előszőr és itthon is kipróbáltam.

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...