r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal

Ryn
Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

vagdalt

tejfölös padlizsán

736
Kalória
53.2g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
448.3g
Víz
343.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 3683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3313 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 3683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

vagdalt

  1. A padlizsánokat késsel megszurkáljuk, majd sütőpapírra helyezve, 180 fokos sütőben (hőlégkeverés) 20 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral (ízlés szerint fűszerezve), mi szeretjük, szóval nem szoktam sajnálni belőle. Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kikaparjuk a belsejét a fokhagymás tejfölbe, alaposan átkeverve, majd mehet a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. 3 tojást sós vízben megfőzünk, ez biztosítja, hogy a tojás nem reped és durran szét.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Ehhez jön a só, bors, pirospaprika, a vöröshagyma (én nyersen szoktam a hagymát hozzáadni) és egy egész tojás. Tapasztalataim szerint ennyi is bőven elég, több tojástól túl kemény lesz a hús sütés közben.
  4. Miután összedolgoztuk a húst a hozzávalókkal, őzgerincformába alufóliát teszünk, hogy legalább mindkét oldalán kinyúljon belőle 7-8 centire. A hús felével az alját, valamint az oldalát is kibéleljük a formának. A megfőtt és megpucolt tojásokat a húsra helyezzük, sorban egymás után, majd a többi hússal befedjük őket. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, befedjük az alufólia túlnyúló részével, és mehet a 180 fokos sütőbe.
  5. Egy órán át becsomagolva sütjük, majd szétnyitjuk rajta az alufóliát, és további 30 percig hagyjuk pirulni az egészet. A sütőből kivéve várunk vele, és mikor félig kihűlt, akkor fordítjuk ki a formából. Tálaláskor szeleteljük, és a tejfölös padlizsánnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x10

Stefánia vagdalthoz kerestem új "köretet", kicsit unalmas volt már krumplipürével, így ötlött fel a padlizsán gondolata, hogy ezzel is ki kellene próbálni. Maximum nem fog tetszeni az újdonság a tányéron, de hamar elfogyott. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...