Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák zsemlegombóc

Osztrák zsemlegombóc
Osztrák zsemlegombóc
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna a vadashoz elkészíteni, nálunk csakis knédlivel fogyasztják. Annyit olvastam a zsemlegombócról, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. Rengeteg recept közül ezt választottam ki. A sajátommá alakítottam, mert én tettem bele szódabikarbónát 1 kiskanállal. A férjem is megkóstolta, úgy néz ki, hogy máskor is elkészítem, mert nagyon jól sikerült. Neki is ízlett, meg nekem is.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha kicsit hígnak tűnik a massza, akkor még 1-2 ek liszttel sűríthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt, kockára vágott zsemlét locsoljuk meg a meleg tejjel.
  2. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.
  3. A kiflit szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, a megsült hagymát, végül a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérje habját. Összedolgozzuk.
  4. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Forrástól 10 percig főzzük a gombócokat.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 844
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsemlegombóc, gombóc szikkadt zsemléből, zsemlegombóc köret

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Borsóleves
Borsóleves Thu, 2014-06-19 18:35

Még egy tojás és kicsi liszt....így most alakul:)Nem tudom mit ronthattam el:(De megkóstóltam és ízre nagyon tuti fincsi:)
Köszönöm!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2014-06-19 19:11

Nem rontottál el semmit, a liszt és a tojás összetartja. Ügyes vagy, rájöttél magadtól.
Üdvözlettel:Helena

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-06-23 21:50

Nagyon szívesen! Örülök,hogy sikerült, és ízlett a családnak!
Üdvözlettel:Helena

Borsóleves
Borsóleves Thu, 2014-06-19 18:27

Sziasztok:)
Zsemle vagy kifli, nekem nem sikerült:((((Az arányokat változtattam mert csak fele kiflim volt hozzá, ennek megfelelően mindennek - kivétel persze az egy tojás - a felét használtam, nagyon guszta volt nyersen, de szétfőttek, most próbálom kicsit feltúrbózni, hátha úgy jó lesz:)

dadimami
dadimami Wed, 2014-06-18 20:10

Kedves Helena!
Kérlek nézd el nekem, nem kekeckedni akartam, csak belém bújt a kisördög. Talán annyi különbség van a kifli és a zsemle tésztája között, - ha jól tudom -, hogy előbbi tejjel készül és/vagy vajjal, utóbbi pedig vízzel. Viszont nem csinálok gondot belőle, ha nincs zsemlém akár szép fehér kenyér is szóba jöhet helyette, az sem rontja el, legfeljebb akkor ne nevezzem én sem zsemlegombócnak.
Több itt talált zsemlegombóc receptet megnéztem, és eddig a Tied a nyerő, ezt fogom elkészíteni a tervbe vett vadashoz.
üdvözlettel: Margó

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2014-06-19 12:16

Kedves Margó,eszembe sem jutott,inkább elnevettem magam,mert igazad van. Magamtól eszembe sem jutott a gombóc neve ,ami valóban sántít. A mennyiség a fontos, és nem a fazon,igaz?Kifligombóc lenne az igazi becsületes neve.
Jó főzést kívánok!
Üdvözlettel,Helena

dadimami
dadimami Mon, 2014-06-16 00:43

Fából vaskarika? Zsemlegombóc kifliből?
Kifligombócnak viszont finom lehet!
üdvözlettel: Margó

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2014-06-18 17:38

A kifli és a zsemle egyforma tésztából van. Így kaptam a receptet, nem is gondolkodtam nagyon ezen, valóban Kilfigombóc lehetne inkább a neve, és nem zsemlegombóc. Viszont nagyon finom !
Üdvözlettel:Helena

353
zsemle 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
tojás 1 db
szerecsendió 2 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 4 dl
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál