r
Nosalty Logó

Zsemlegombóc szalvétában párolva

Marti48
Zsemlegombóc szalvétában párolva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

332
Kalória
12.7g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
69g
Víz
97.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3202 micro
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. Kockákra vágjuk a zsemléket, egy keverőtálba borítjuk, és leöntjük a tejjel. Várjuk meg, amíg felitatódik a tej, és csak szükség esetén pótoljuk. A massza ne legyen "folyós". Ca. fél órán át állni hagyjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk.
  2. A hagymát nagyon finomra aprítjuk, és a vajban aranysárgára pároljuk. A petrezselymet apróra metéljük.
  3. A hagymát, a petrezselymet, sót-borsot hozzáadjuk a masszához, majd beleütjük a tojásokat. Alaposan kikeverjük, szép habosra.
  4. A főzőlábasunk átmérőjéhez mérten a masszát kivajazott alufóliába tekerjük úgy, mint a rétest. A végeken összenyomjuk a fóliát. Az így nyert hengert még egyszer fóliába tekerjük. Forrásban lévő vízbe helyezzük, és közepes lángon készre pároljuk. (Ca. 20 perc)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

"Serviettenknödl" : azaz szalvétában főtt zsemlegombóc! Érdemes kipróbálni, nagyon finom habos, és könnyen elkészíthető. Én most vadas mellé készítettem el, nagy sikere volt. Ellentétben a nevével, alufóliába tekertem a masszát, szalvéta helyett. 

További receptek

Tökéletes párolt rizs

Az én módszerem a párolt rizs elkészítésére egyszerű és bolondbiztos - nincs öblítés, nincs szűrő, vagy bármely más receptben előírt kényes technika. A rizs minden egyes alkalommal ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek