Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulamorzsás-barackos kelt lepény

Mandulamorzsás-barackos kelt lepény
Mandulamorzsás-barackos kelt lepény
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban valami könnyű, gyümölcsös, kelt tésztás édességre vágytam. Kivételesen most nem a gasztroblogok és honlapok között lapozgattam a tökéletes recept megtalálásának reményében, hanem a nagy kenyérsütős könyvünkben keresgéltem.
Meg is leltem a hőn áhítottat, ami amellett, hogy nagyon finom, pikk-pakk összedobható...már ha az embernek akad kenyérsütő gépe otthon (bár szerintem a kézi módszer sem nehezít túlságosan a dolgon).

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe. Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
  2. Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, a vajat, a tojást, a sót, a cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk.
  4. Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
  5. A barackokat vékony szeletekre vágjuk, és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
  6. A 75 g lisztet, a darált mandulát és a vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
  7. Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre, és kelesszük kb. 20-25 percig.
  8. Előmelegített sütőben süssük aranybarnulásig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 683
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

őszibarackos kelt pite, barackos morzsás kelt pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
tej 100 ml
tojás 1 db
finomliszt 250 g
0.5 teáskanál
porcukor 3 ek
vaj 2 ek
instant élesztő 2 kávéskanál
őszibarack 4 db
finomliszt 75 g
mandula 40 g
vaj 50 g
porcukor 40 g
fahéj 1 teáskanál