Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-körtés clafoutis

Karamellás-körtés clafoutis
Karamellás-körtés clafoutis
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok körte volt itthon, nekem meg időm és fantáziám.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral.
  2. Kevés tejben felolvasztjuk a csokit. Hozzákeverjük a sárgájához, majd mehet bele a sütőporos liszt és a maradék tej. A fehérjét is hozzáadjuk.
  3. A körtéket felkockázzuk, meglocsoljuk a citrommal.
  4. Előmelegítjük a sütőt (közepesen sütjük).
  5. A tortaformába öntjük, majd a körtéket is elszórjuk a tésztában.
  6. Kb. 30 percig sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 390
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kókuszos_Lány

Mióta szakács: 2012.01.01.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás csokis-körtés pite, körtés pite karamellás csokival, körtés clafoutis

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsumi47
zsumi47 Sun, 2013-09-01 14:25

Én elolvastam kétszer a receptet, de a karamellről csak a címben olvastam. A karamell milyen formában kerül a süteménybe/re? Üdv: Éva

lizadoki
Kókuszos_Lány / lizadoki Mon, 2013-09-02 14:21

Szia!

A csokoládé mellett ott van,hogy karamellás csak olyan funkció nincs itt ezért megjegyzésként szerepel.De ha csinálsz karamellt vagy szirup bármi lehet,ami karamellás :)

422
körte 6 közepes db
cukor 4 ek
csokoládé 5 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 7 evőkanál
citromlé 0.25 citromból nyert
vanília 1 db