Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés clafoutis ahogy lills készíti

Cseresznyés clafoutis ahogy lills készíti
Cseresznyés clafoutis ahogy lills készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámnak mángoldos-fetás pitét adtam ebédre, amire először azt hitte, hogy valamilyen édesség. Érzékelvén a pite sósságát, megkérdezte, milyen desszert van itthon. Hát, ez lett.
A receptet a Nők Lapja Konyha egyik számában találtam, minimális változtatással készítettem el.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Más gyümölcsből is készíthetjük, például meggyből, szilvából vagy sárgabarackból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport elkeverjük.
  2. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt héját.
  3. Beleforgatjuk a lisztet a vajas masszába.
  4. A formát (lehet tortaforma vagy kisebb tepsi is) kivajazzuk, majd megszórjuk egy kevés liszttel. Eloszlatjuk benne a tésztát és belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 060
elküldve: 22
receptkönyvben: 657
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

lills

Mióta szakács: 2012.06.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, francia pite, clafoutis

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joppi
joppi / joppi Mon, 2015-08-03 23:02

most készült el áfonyával, kellemes és egyszerű kis sütike, finom!

Monamoni
Mona / Monamoni Sun, 2014-06-22 10:34

A clafoutis receptek általában sok folyadékot írnak (tejszín+tej), és így egy palacsintatészta állagú alapból indul a sütés, az eredmény is ennek megfelelően egy krémes jellegű könnyű tejpite lesz. Ennél a receptnél hogy van ez, milyen tésztára számítsak? Egyébként tetszik a recept, köszönöm, reformosított változatban biztosan ki is fogom próbálni!

bikmakk
bikmakk Sun, 2014-07-13 11:45

Ennek nem lesz palacsinta állagú tésztája, inkább nyúlós, sűrű lett. Meg is ijedtem ezért én adtam a fenti receptben írt joghurt mennyiséghez még 1,5 evőkanálnyit. Így simán elkentem egy tortaformába és belenyomkodtam a meggyet. Gyönyörű lett, mint a képen és isteni szaftos. Ez a recept megy a törzsreceptjeim közé! :-)

Holdmacska
Holdmacska Wed, 2013-05-01 14:15

Ma sütöttem meg, mert valami egyszerűt szerettem volna. Nagyon fincsi lett! A tésztájába tettem Cointreau-t, így narancsos illata, íze lett és teljesen feldobta. És a joghurtot, mivel nem volt itthon, tejföllel helyettesítettem - így is jó az állaga... Köszi a receptet!

Bejja89
Bejja89 Thu, 2013-03-07 11:00

Én tegnap kétszer is állhattam neki a sütésének, annyi változtatást volt h cseresznye helyett szedret tettem bele, isteni finom lett!!! köszönöm a receptet!

300
finomliszt 16 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 ek
joghurt 2 dl
vaj 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
cseresznye 30 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál