
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
202
Kalória
1.1g
Fehérje
51.4g
Szénhidrátok
0.3g
Zsír
194.1g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Rost
50g
Cukor
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g őszibarack47 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
88g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
202
kcal
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g őszibarack187 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
350g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
807
kcal
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
49.5g őszibarack19 kcal
-
14.9g cukor57 kcal
-
4 kcal
-
34.7g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
80
kcal
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 194.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
202
kcal
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.8 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 776.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
807
kcal
- 0% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
80
kcal
Elkészítés
- Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük.
- A vizet és a cukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
- A barackpépet egy fedeles műanyagtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, és a langyosra hűlt cukros vízből annyit öntünk rá, amennyit kényelmesen simára tudunk keverni. (Ha az egészet egyszerre rátöltjük, akkor túl híg lesz a keveréshez, ezért én inkább két részletben öntöm hozzá a vizet.)
- Végül hozzákeverjük a maradék vizet is, és az edényt lefedve a fagyasztóba tesszük.
- 5-6 órán keresztül fagyasztjuk. Ezalatt óránként vegyük elő, alaposan keverjük át, majd tegyük vissza a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
- Tálalás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk át a hűtőszekrénybe, így könnyebb dolgunk lesz az adagolásnál.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 3 perc
Az idén kezdtem saját készítésű fagylaltokat gyártani. Eddig az itt található recept alapján epres és málnás sorbet került terítékre. Most egy barackos változat látható éppen, de már nagyon készülök a dinnyés verzióra is... :)) Egyenlőre fagylaltgép nélkül tevékenykedem, de azt hiszem, így is megéri belevágni a házi hűsítő édességek elkészítésébe.