Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack sorbet

Őszibarack sorbet
Őszibarack sorbet
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén kezdtem saját készítésű fagylaltokat gyártani. Eddig az itt található recept alapján epres és málnás sorbet került terítékre.
Most egy barackos változat látható éppen, de már nagyon készülök a dinnyés verzióra is... :))
Egyenlőre fagylaltgép nélkül tevékenykedem, de azt hiszem, így is megéri belevágni a házi hűsítő édességek elkészítésébe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barackon kívül bármilyen más gyümölcsből is készülhet.
Akinek van fagyigépe, az a barackpép és a cukros víz összekeverése után abban is elkészítheti a sorbetet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük.
  2. A vizet és a cukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
  3. A barackpépet egy fedeles műanyagtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, és a langyosra hűlt cukros vízből annyit öntünk rá, amennyit kényelmesen simára tudunk keverni. (Ha az egészet egyszerre rátöltjük, akkor túl híg lesz a keveréshez, ezért én inkább két részletben öntöm hozzá a vizet.)
  4. Végül hozzákeverjük a maradék vizet is, és az edényt lefedve a fagyasztóba tesszük.
  5. 5-6 órán keresztül fagyasztjuk. Ezalatt óránként vegyük elő, alaposan keverjük át, majd tegyük vissza a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
  6. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk át a hűtőszekrénybe, így könnyebb dolgunk lesz az adagolásnál. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 485
elküldve: 3
receptkönyvben: 489
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyikehely, parfé, gyümölcsfagyi, fagyitorta, karamellfagyi, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

barackos szorbet, őszibarackos hűsítő

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marta580403
marta580403 Mon, 2013-07-22 15:02

Kedves Timi ! Köszönöm a választ. Éppen most szedtem a barackot, megpróbálom simán és tejszínnel is. A hét végén érkezik haza a párom, neki szánom meglepinek. Üdv: Márta

marta580403
marta580403 Sun, 2013-07-21 08:46

Köszi a receptet. Feltétlen kipróbálom. Mi van ha felvert tejszínt keverek hozzá, és úgy fagyasztom le. Vagy az már nem sorbet ? Egyébként meddig lehet a mélyhűtőben tárolni ?

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2013-07-22 07:46

Kedves Márta!
A sorbet tulajdonképpen vízzel készült, vizes fagylalt. Keverhetsz hozzá tejszínt, biztosan nem rontod el vele, és finom lesz, viszont így már nem igazán sorbet, sokkal inkább tejszínes fagyi lesz belőle. :)
Jól zárható dobozban, fagyasztóban hetekig eláll.
Üdv: Timi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2012-07-30 14:26

Elkészítettem finom, édes nektarinból, s egy kis fahéjat is tettem hozzá.
Hatalmas siker, a gyerekeim állandóan a hűtőt nyitogatják!

Csepke72
Csepke72 Sat, 2011-09-03 19:56

Kedves Iceflower! Kipróbáltam, csodás lett a végeredmény. Gyorsan csináltam egy körtéset is. Köszi szépen a receptet!;-)

Torquemada
Torquemada Fri, 2011-07-22 13:11

Kipróbálva sárgabarackból, asszony szülinapján meglepetésnek. Lehet nem lett volna szabad, de éppen volt otthon sárgabarackos joghurt, azt is beletettem. Mindenkinek nagyon ízlett. Sikere volt, köszi a receptet.

Erikiri
Erikiri Sat, 2011-07-16 22:51

Kedves Iceflower! Még soha nem próbálkoztam a fagyikészítéssel, de a recepted kihagyhatatlannak tűnt. Finom, érett körtéből készítettem és az eredmény feledhetetlen. Köszönöm a receptet! Üdv Erikiri

iceflower
iceflower / iceflower Wed, 2011-07-20 13:23

Kedves Erikiri!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a fagyid. Biztos, hogy az érett körte is mesés ízt varázsolt neki. Hamarosan én is kipróbálom.
Üdv: Timi

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-07-05 15:45

ez valami csodaszép! és biztos vagyok benne, hogy csodafinom is! ;-)
gratulálok!
üdv,
toma

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2010-07-05 20:24

Köszi! :)
Igen, nagyon finom! Igazi őszibarack íze van, és remek hűsítő a kánikulás napokon.

202
őszibarack 50 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 3.5 dl
citromlé 3 csepp