r
Nosalty Logó

Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet

Oli
Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
3.1g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
71.5g
Víz
4.6g
Koleszterin
5.2g
Rost
36.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A fagyigép edényét 24 órára helyezzük a mélyhűtőbe.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben összekeverjük a kakaóport, cukrot és vizet, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután vegyük le a tűzről és dobjuk bele a felaprított csokit. Kicsit várjunk, míg a csoki elkezd olvadni, ekkor mehet bele a vanília és a csipetnyi só, majd az alkohol. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hűtőben hűtsük le teljesen. (Én előző nap csináltam és egy éjszakára betettem a hűtőbe.) A következő napon – vagy amikor már jéghideg- a fagyigép előírásának megfelelően készítsük el. Fél liter sorbet lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Mint nagy rajongója az étcsokinak, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, ami Chocolate & Zucchini blogján került az utamba „Sorbet Chocolat Noire” néven, aki a receptet David Lebovitz: The Perfect Scoop című könyvéből kölcsönözte. Eddig főként joghurtos fagyikat készítettem, s ez volt az első sorbet próbálkozásom a fagyigéppel. Kíváncsiságból hamisítatlan japán kakóporral és étcsokival készítettem el, s nagyon finom lett. A receptet annyiban változtattam meg, hogy egy löttyintésnyi alkoholt (jelen esetben őszibarack likőr volt otthon) kevertem hozzá, hogy lágyabb állaga legyen.

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...