r
Nosalty Logó

Őszibarack Juccitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őszibarack Juccitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 807 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3222 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 343 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 807 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3222 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a vajjal elmorzsoljuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Jól átgyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  3. 180°-os sütőben megsütjük annyira, hogy épp csak egy kis színt kapjon.
  4. A kihűlt golyókat a lapos oldaluk felől kikaparjuk (a kikapart morzsát egy edénybe gyűjtjük).
  5. A kikapart morzsához hozzáadjuk a lekvárt, porcukrot, kakaóport, rumaromát, és egy kis tejet. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a golyókat, és párosával összeragasztjuk őket.
  6. Az aromákat egy kis vízzel hígítjuk, és a barack egyik felét a mandula, másikat a vérnarancs aromába mártjuk. Utána kristálycukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4123
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel, szegfűszeggel. Én most buxus levéllel dekoráltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Világ életemben féltem ennek a sütinek az elkészítésétől. De a kisfiam egyszer vendégségben meglátta, megkóstolta, és teljesen odavan érte. Ígértem neki, hogy egyszer megcsinálom neki. Rengeteg receptet néztem az interneten, és a citromhab oldalán találtam ezt az egyszerű receptet. Nem az elkészítése egyszerűbb, hanem az összetevők. Finomnak finom lett, igaz a külsején még van mit finomítani...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek