r
Nosalty Logó

Őszibarack Juccitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őszibarack Juccitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a vajjal elmorzsoljuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Jól átgyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  3. 180°-os sütőben megsütjük annyira, hogy épp csak egy kis színt kapjon.
  4. A kihűlt golyókat a lapos oldaluk felől kikaparjuk (a kikapart morzsát egy edénybe gyűjtjük).
  5. A kikapart morzsához hozzáadjuk a lekvárt, porcukrot, kakaóport, rumaromát, és egy kis tejet. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a golyókat, és párosával összeragasztjuk őket.
  6. Az aromákat egy kis vízzel hígítjuk, és a barack egyik felét a mandula, másikat a vérnarancs aromába mártjuk. Utána kristálycukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4264
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel, szegfűszeggel. Én most buxus levéllel dekoráltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Világ életemben féltem ennek a sütinek az elkészítésétől. De a kisfiam egyszer vendégségben meglátta, megkóstolta, és teljesen odavan érte. Ígértem neki, hogy egyszer megcsinálom neki. Rengeteg receptet néztem az interneten, és a citromhab oldalán találtam ezt az egyszerű receptet. Nem az elkészítése egyszerűbb, hanem az összetevők. Finomnak finom lett, igaz a külsején még van mit finomítani...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...