r
Nosalty Logó

Kvircedli Györgyitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kvircedli Györgyitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3192 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 3192 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot az egész tojásokkal és a tojássárgájával nagyon habosra keverjük, szinte fehéredésig.
  2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szalalkálit és a lisztet.
  3. Tésztává gyúrjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tészta tetejét nyomófával megmintázzuk, majd derelyevágóval a minták széleit elvágjuk. A formát és a tészta tetejét is lisztezzük, ne ragadjon a tészta a formába.
  5. Lisztezett konyharuhán egy éjszakán keresztül hagyjuk száradni.
  6. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és világosra sütjük. Nem szabad megbarnítani, kiszárítani!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3766
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kvircedli Györgyitől
Kovács Györgyi 57 recept

A kvircedli egy babapiskótára emlékeztető sváb sütemény, amit kifejezetten ünnepi alkalmakra, karácsonyra, farsangra, lakodalmakra sütöttek. Borleveshez, borozgatáshoz, a gyerekek kakaóhoz eszegették, mártogatták. A nyomóminta téglalap alakú fából készült, mind a négy oldalán különböző motívumokkal díszített. A recept a szomszéd, svábok lakta faluban lakó kedves ismerősömtől származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek