r
Nosalty Logó

Gombás-szalonnás leveles torta

cupák
Gombás-szalonnás leveles torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
15.3g
Fehérje
19.8g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
79.3g
Víz
107.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5567.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    475.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A kiolvasztott leveles tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és úgy szabjuk, hogy a tortaformában alulra legyen egy megfelelő méretű kör, illetve körbe tudjuk venni a csatos forma oldalát is a tésztával. (Én ki szoktam bélelni a tortaforma alját sütőpapírral is a biztonság kedvéért.)
  2. A hagymát karikákra vágjuk (elő is piríthatjuk, de ha nem zavar, hogy nem teljesen puha, akkor nem szükséges), a szalonnát felkockázzuk, a gombát lecsöpögtetjük, a tojást kikeverjük.
  3. A hagymát a szalonnát és a gombát a tojásba keverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Az egészet befedjük a reszelt sajttal. Nem érdemes sajnálni róla.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A pasim születésnapjára készült, azért a tortaforma, ugyanis egy fiús, koncertezős, sörözős bulihoz nem pászol az édesség, de a szülinap az csak szülinap, ahhoz torta kell. (Az előzőre csülöktorta volt, hamarosan azzal is jelentkezek!) Sajnos arra már nem emlékszem, honnan a recept, az is lehet, hogy én találtam ki, de ha nem, akkor bocs. :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek