r
Nosalty Logó

Csokoládé Pavlova torta kivivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládé Pavlova torta kivivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A tejszínhabos réteghez

A tetejére

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A tejszínhabos réteghez

A tetejére

Összesen 1175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A tejszínhabos réteghez

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A tejszínhabos réteghez

A tetejére

  • 2 db kivi (vagy más savanykás gyümölcs)

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tojásfehérjét magas fokozaton elkezdjük felverni, majd ha kezd habos lenni, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet, s végül a kakaóport.
  2. Sütőpapírra 22 cm átmérőjű kört rajzolunk (ha ügyesebb valaki, mint én, ezt elhagyhatja), a közepébe halmozzuk a habot, majd szépen elterítjük a körön belül.
  3. Előmelegített sütőben megsütjüki (ha van, légkeveréssel) résnyire nyitott sütőajtóval. Akkor jó, ha könnyedén fel tudjuk emelni, vagyis az alja is megszáradt, ezután a sütőben hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, és a kihűlt tojáshab tetejére halmozzuk, majd a felkarikázott kivivel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7685
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ebédre készítettem el. A finom ropogós, édes, csokis alap a lágy tejszín és a savanykás kivi remekül harmonizál egymással. Ez a torta igazából olyan, mint egy krémes kis semmiség, így a sok kalória, amit tartalmaz nagyon könnyen csúszik le.

Hozzávalók

Az alaphoz

A tejszínhabos réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek