Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires málnatorta

Kefires málnatorta
Kefires málnatorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a tortának a receptjét (pontosabban a tésztáját) anyukámtól tanultam. Születésnapomra mindig túrótortát kértem, hogy készítsen nekem friss erdei gyümölcsökkel, és már alig vártam hogy az előző este elkészített finomságot másnap, a szülinapomon megkóstolhassuk. Azért is szeretem ennek a sütinek a tésztáját, mert nagyon kevés alapanyag szükséges hozzá, rövid idő alatt elkészül, és isteni finom, nem is beszélve a krémről, ami habkönnyű, és csak úgy eteti magát. A málna helyett használhatunk bármilyen gyümölcsöt a sütibe, szerintem nagyon finom lehet eperből, barackból vagy bármilyen gyümölcsből.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tortasütő előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük botmixer segítségével, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük. A tojásfehérjét egy külön tálba szintén habosra verjük, majd óvatosan a tojássárgájás masszához keverjük.
  2. Kizsírozott, kilisztezett tortaformába tesszük, és készre sütjük.
  3. A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a kefirt, 4 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, végül a málnát, és összedolgozzuk.
  4. 1 dl vizet egy kisebb lábasba teszünk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál zselatint. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha meghűlt, akkor a kefires krémbe nagyon óvatosan, lassan csorgatjuk bele folyamatos kevergetés mellett.
  5. Ha a tészta is kifűlt, akkor tehetjük rá az elkészült krémet. (Tipp: A tésztát elkészíthetjük hamarabb is, hogy legyen ideje kihűlni, nehogy a krém túl korán megkössön, miután hozzáadtuk a zselatint.)
  6. Az elkészült tora tetejére alufóliát teszünk, majd egy estére betesszük a hűtőbe, hogy kellően összeérjenek az ízek és megdermedjek a torta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 095
elküldve: 6
receptkönyvben: 114
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kefirkrémes torta, málnás torta, piskótatorta málnával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mucikácska
Mucikácska Sun, 2016-07-10 18:34

Nagy kedvenc lett, gyakran készítem. Csak ajánlani tudom, és köszönöm, hogy megosztottad velünk.

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Sun, 2014-08-17 09:48

Kedves Dijoom! Remélem ízleni fog, majd várom a fejleményeket hogy sikerült! :)
Üdv: gigimiu

203
tojás 2 db
víz 2 ek
cukor 10 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 teáskanál
habtejszín 2.5 dl
kefir 450 g
cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 2 ek
víz 1 dl
málna 30 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál