r
Nosalty Logó

Ostoros kalács

Petra
Ostoros kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

821
Kalória
13.5g
Fehérje
108.7g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
34.5g
Víz
3.8g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
38.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    869.5 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral, majd összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel, kristálycukorral, a 3 tojás fehérjével, étolajjal és olvasztott margarinnal. Robotgép segítségével lágy kelt tésztává dagasztjuk. Melegebb helyre félretesszük kelni.
  2. Amikor a tészta szépen feljött, 6 cipóra osztjuk, és ruhával letakarva még ½ órát pihentetjük.

A kakaós töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a kakaós krémet: a margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és kakaóval.
  2. A cipókat 3 mm vastagságú téglalapokra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, felsodorjuk, és hármat-hármat összefonunk.

A tepsi előkészítéséhez

  1. Kivajazott tepsibe tesszük, tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben (190 ºC, alul-felül állás) kb. 20 perc alatt elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Sosem késő. Ez életem első kalácsa, 58 évesen. Ajánlom ezt a receptet mindazoknak, akik hozzám hasonlóan félnek/ ódzkodnak a kelt tészta készítésétől. Ez a kalács biztos sikerélményt hoz, mind az elkészítés, mind pedig az ízek tekintetében.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek