r
Nosalty Logó

Citromos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Citromos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kalácshoz

tetejére

Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kalácshoz

tetejére

Összesen 2389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kalácshoz

tetejére

Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

kalácshoz

tetejére

Elkészítés

kalácshoz

  1. A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, egy tálba tesszük, és letakarva kb. 50 percet kelesztjük.
  2. Ezután kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 cm-es hurkákat sodrunk.
  3. Hármas fonással két kalácsot formázunk belőle.
  4. Szilikon kenyérformába rakjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.

tetejére

  1. A végén a tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük (az eredeti recept 20-25 percet írt 170 fokon, de nekem az kevésnek bizonyult).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6849
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Még Húsvét előtt, a neten bogarászva találtam rá a receptre egy blogon. Azonnal el is készítettem, és akkora sikere volt, hogy már 4x csináltam meg. Jelenleg natúr vajkrémmel a kedvencünk, de bármi mással is finom (lekvár, vaj, nutella).

Hozzávalók

kalácshoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek