Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos kalács

Citromos kalács
Citromos kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Húsvét előtt, a neten bogarászva találtam rá a receptre egy blogon. Azonnal el is készítettem, és akkora sikere volt, hogy már 4x csináltam meg. Jelenleg natúr vajkrémmel a kedvencünk, de bármi mással is finom (lekvár, vaj, nutella).

hozzávalók / 6 adag

kalácshoz

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

kalácshoz

  1. A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, egy tálba tesszük, és letakarva kb. 50 percet kelesztjük.
  2. Ezután kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 cm-es hurkákat sodrunk.
  3. Hármas fonással két kalácsot formázunk belőle.
  4. Szilikon kenyérformába rakjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.

tetejére

  1. A végén a tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük (az eredeti recept 20-25 percet írt 170 fokon, de nekem az kevésnek bizonyult).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, újév
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Somat húsvéti receptverseny
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kalács szezámmagosan, szezámmagos citromos kalács, citromos kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

397
kenyérliszt BL80 40 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1 dl
habtejszín 1.5 dl
cukor 5 dkg
tojás 1 db
1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek