r
Nosalty Logó

Vaníliás torta étcsokidísszel

kuchen
Vaníliás torta étcsokidísszel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

504
Kalória
10.3g
Fehérje
65.7g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
34.2g
Víz
135.8g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
40.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    260 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    788.2 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2295 micro
Összesen 6040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előszőr a krémet készítjük el. A lisztet és a cukrot elkeverjük egy lábasban, mert amikor a tejet apránként hozzáadagoljuk, sokkal könnyebben lehet csomómentesen elkeverni. Ha ezzel megvagyunk sűrű krémet főzünk, de folyamatosan kell keverni, nehogy leégjen. Amikor kész, akkor tesszük bele a vaníliás cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  2. Begyújtjuk a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  3. A torta 3 lapból áll (én laponként szoktam sütni). Laponként3 egész tojást 6 ek porcukorral fehéredésig keverünk, majd a masszába csomómentesen belekeverünk a6 ek lisztet.
  4. Zsírozott, lisztezett torta formába öntjük a tésztát, és lassú tűzön tűpróbáig sütjük. Csak az alját kenjük ki (én az oldalát nem szoktam).
  5. A másik két lapot is elkészítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Amikor a vaníliás krémalap kihűlt, a 20 dkg margarint kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémet.
  7. Az elkészült krémmel a kihűlt tortalapokat megtöltjük, és teljesen bevonjuk. Tetszőleges rózsákat nyomunk a tetejére a krémből.
  8. Az oldalát bevonjuk a tortadarával, a krémrózsákat megolvasztott csokoládéból rajzolt formákkaldíszítjük.
  9. A csokoládéformátúgy készítjük, hogy a megolvasztott csokoládéval mintákat rajzolunk egy sütőpapírra, ha megszilárdult, óvatosan le kell venni a papírról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A fiam a születésnapjára vaníliás tortát kért, mert az iskolában a farsangon belelépett egy vaníliás tortaszeletbe, ami nagyon jól nézett ki. A torta nem drága, egyszerű, de nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek