Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás torta étcsokidísszel

Vaníliás torta étcsokidísszel
Vaníliás torta étcsokidísszel
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam a születésnapjára vaníliás tortát kért, mert az iskolában a farsangon belelépett egy vaníliás tortaszeletbe, ami nagyon jól nézett ki. A torta nem drága, egyszerű, de nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előszőr a krémet készítjük el. A lisztet és a cukrot elkeverjük egy lábasban, mert amikor a tejet apránként hozzáadagoljuk, sokkal könnyebben lehet csomómentesen elkeverni. Ha ezzel megvagyunk sűrű krémet főzünk, de folyamatosan kell keverni, nehogy leégjen. Amikor kész, akkor tesszük bele a vaníliás cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  2. Begyújtjuk a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  3. A torta 3 lapból áll (én laponként szoktam sütni). Laponként 3 egész tojást 6 ek porcukorral fehéredésig keverünk, majd a masszába csomómentesen belekeverünk a 6 ek lisztet.
  4. Zsírozott, lisztezett torta formába öntjük a tésztát, és lassú tűzön tűpróbáig sütjük. Csak az alját kenjük ki (én az oldalát nem szoktam). 
  5. A másik két lapot is elkészítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Amikor a vaníliás krémalap kihűlt, a 20 dkg margarint kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémet.
  7. Az elkészült krémmel a kihűlt tortalapokat megtöltjük, és teljesen bevonjuk. Tetszőleges rózsákat nyomunk a tetejére a krémből.
  8. Az oldalát bevonjuk a tortadarával, a krémrózsákat megolvasztott csokoládéból rajzolt formákkal díszítjük.
  9. A csokoládéformát úgy készítjük, hogy a megolvasztott csokoládéval mintákat rajzolunk egy sütőpapírra, ha megszilárdult, óvatosan le kell venni a papírról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 285
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kuchen

Mióta szakács: 2012.03.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes torta, étcsokis-vaníliás torta, vaníliás torta csokidísszel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yezu75
Yezu75 Thu, 2012-12-27 08:51

Kedves Kuchen!

Nem tudom, rajtam kívül hány férfi próbálta ki ezt a torta receptedet, de valami fantasztikus! Hogy oldalhelyes legyek: Sztori: Kislányom ma öt éves, és válogattunk, hogy milyen tortát szeretne. Böngészgettünk, így ráakadtunk a Te receptedre. Azt mondta, ez nagyon jól néz ki! Aztán tegnap nekiálltam, merthogy megígértem Neki, hogy én sütöm a tortáját. Nem, nem vagyok szakács, sőt egy névnapi piskóta kivételével soha nem sütöttem még semmit, csak babgulyást, de azt se sütöttem.......na, mindegy. Nem lett olyan szép, mint a Tiéd, de nagyon finom lett! Egyszóval Anna Andrea nevében is köszönöm a receptet!
Üdv.: Csaba

U.i.: Abban azért segíthetnél, hogy legközelebb hogyan lehet egyszerűen a csokireszeléket felaplikálni a torta oldalára......azzal azért megszenvedtem. Persze, a csokidíszeket nem tudtam berakni a hűtőbe, így az sem keményedett meg rendesen. Azért jól sikerült, épp most újságolja a Kisasszony a családnak, hogy milyen fincsi lett a torta! Köszi, Puszi!

kuchen
kuchen / kuchen Mon, 2012-12-31 18:08

Kedves Yezu75!

Nagyon örülök, hogy sikerült a torta, és boldog születésnapot kívánok utólagosan Anna Andreának.
A csoki reszeléket úgy szoktam felvinni, hogy a torta alá teszek kettő sütőpapírt úgy, hogy a torta közepén épp hogy fedjék egymást, hogy könnyen ki lehessen húzni majd alóla, általában ehhez két ember kell, egyszerre húzzuk két irányba. A csoki reszeléket erre a papírra jó vastagon szórom és tortalapáttal vagy valamilyen szélesebb eszközzel (kés) elkezdem felhúzni. Mikor kész vagyok akkor ki lehet húzni a papírt óvatosan. Remélem tudtam segíteni.

Boldog Új Évet kívánok!

Üdvözlettel: Kuchen

504
tojás 9 db
porcukor 18 ek
finomliszt 18 evőkanál
tej 8 dl
finomliszt 10 csapott ek
cukor 25 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tortabevonó 10 dkg
csokoládédara 2 ek