r
Nosalty Logó

Olcsó orosz krémtorta Chiaba konyhájából

NS
Olcsó orosz krémtorta Chiaba konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

392
Kalória
10.1g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
55.5g
Víz
135g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
36.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 3142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások sárgáját és a cukrot habosra verjük.
  3. A tojások fehérjét is habbá verjük, majd beleforgatjuk afelvert tojássárgáját is.
  4. Apránként beledolgozzuk a lisztet is.
  5. 22 cm-es tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és 180°C-on kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kivettük a sütőből, sütőpapírra borítjuk, azon hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell kivenni a formából)
  7. Krém elkészítése:
  8. 4 dl tejből, a cukorból és a pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
  9. A 3 dl tejbe belekeverjük a rumaromát, a 2 csomag habport, majd kemény habbá verjük.
  10. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a habot is.
  11. Összeállítás:
  12. A tortalapot 3 részre vágjuk, majd egy lapot visszateszünk a tortaformába.
  13. A krém felét egyenletesen elterítjük a tortalapon.
  14. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával.
  15. Most megint egy tortalap következik, majd krém (egy keveset félreteszünk belőle), mazsola és az utolsó tortalap.
  16. A maradék krémet a torta tetején elkenjük.
  17. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy összeálljon.
  18. Díszítés:
  19. Kivesszük a tortát a formából.
  20. A tejet és a habport kemény habbá verjük.
  21. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a habbal.
  22. Narancs karikákkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Háziasszonyok szégyene, de sosem sikerültek a piskótáim. Mindig összeesett, nem úgy nézett ki, ahogy szerettem volna. De mióta úgy sütöm, egyszer sem rontottam el, tökéletes, könnyű piskótákat sütök. Ezért írtam most le ilyen részletesen a piskóta elkészítését. Először édesapám születésnapjára sütöttem ilyen tortát. Bár nem nagyon szokása megdicsérni az ételeket, azért a reakcióiból lehet rá következtetni, hogy ízlik-e neki, amit éppen eszik. Azért ebből a tortából csak úgy ette a szeleteket, és tett rá néha utalást, hogy süthetnék még, úgyhogy karácsonykor is ez került az asztalra.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek