r
Nosalty Logó

Örmény céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Örmény céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1262 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    5985 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1262 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Külön-külön edényben megfőzzük hajában a céklát, krumplit, répát. Hagyjuk kihűlni. Legjobb előző nap megfőzni.
  2. Közben elkészítjük a majonézt: tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük az olívaolajat. Amikor sűrűsödik, hozzáadjuk a mustárt, sót, cukrot, végül a tejfölt.
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, külön-külön lereszeljük a reszelő durva részén.
  4. Megtisztítjuk a hagymát, finomra vágjuk.
  5. Egy szép üvegtálban rétegezzük a zöldségeket. közben sózzuk, megszórjuk a lilahagymával, egy-egy kanálka majonézt csepegtetünk rá.
  6. Ügyeljünk arra, hogy felülre cékla kerüljön. Bevonjuk a maradék majonézzel.
  7. Tegyük a hűtőbe legalább két órára, míg az ízek öszeérnek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10057
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Örmény céklasaláta
8zsuzsa8 210 recept

Barátnőmtől tanultam. Az ő húga ment örmény emberhez férjhez. Kint, az anyósától tanulta a manont. Azóta a barátnőm és az én receptkönyvem díszhelyén áll. Karácsonykor mindig készítek manont, mert a nagy zabák után nagyon kellemes üdítő, könnyű étel, mindenféle sült húshoz, sonkához, főtt tojáshoz kiváló. Ha hidegtálat készítek a vendégeimnek, van mindig manon is - ez fogy el először.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek