Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors francia kenyér kenyérsütőben (Francia kenyér 2.)

Gyors francia kenyér kenyérsütőben (Francia kenyér 2.)
Gyors francia kenyér kenyérsütőben (Francia kenyér 2.)
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valakinek nincs kenyérsütője, akkor simán kézzel összedagasztjuk a hozzávalókat, és kb. 1 órán át kelesztjük.
Majd előmelegített sütőbe téve kb. 40 percig sütjük 170 fokon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kenyérsütőbe tesszük, és a 3. programon megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 66 640
elküldve: 4
receptkönyvben: 530
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

egyszerű házi fehér kenyér kenyérsütőben sütve

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Mon, 2015-02-02 19:34

A tegnap keszitettem eloszor el,igaz,hogy kemeny volt a kulseje mikor kivettem a sutobol de lekentem egy kis vizzel es 10 perc utan puha volt,s ferjem azt mondta,hogy tulsagosan is finom,most is eppen sul .... koszonom szepen a receptet(van kenyersuto gepem is de sutoben jobban szeretem)koszi megegyszer :D

kirzsuzs
kirzsuzs / kirzsuzs Wed, 2014-10-29 10:25

Bocsi, de a képen szereplő kenyér, biztos hogy nem gépben sült kenyér képe .
Az ugyanis egy szinte téglalap alakú kenyér .
Nálunk kenyérsütőgépben sült kenyér, ez bejött 1 kg-os kenyérhez:
450 g simaliszt
150g teljes kiőrlésű rozsliszt
3 ek burgonyapehely
8 gramm IGEN ! rendes élesztő
3,6 dl víz ek só
csipet cukor
3 ek olaj
kb 2 ek len, vagy szezámmag
kirzsuzs

Györgyike7107
Györgyike7107 Wed, 2015-01-28 13:11

kirzsuzs! Szerintem sem a "valódi" kép van mellékelve, igy viszont számomra a recept is hiteltelen! Sokszor látok az oldalon olyan süti receptet, amit a kép alapján nem "házi" ( felismerem a cukrász álltal készített süteményt, szakmámból kifolyólag)

kicsiszoke
kicsiszoke Sun, 2013-01-20 19:08

Nagy csalódás számomra. Mindent betartottam, sõt elolvasva a hozzászólásokat 2 dkg friss élesztövel csináltam.
A külseje iszonyat kemény és színtelen maradt,így meg sem kóstoltam mérgemben. Sajnálom hogy nem lehet
egy jó kenyér receptet találni. Lassan már kedvem sincs keresgélni.

aniko972
aniko972 Sat, 2014-01-25 18:28

Elsőre nekem sem sikerült, de variáltam rajta egy kicsit. Íme az én hozzávalóim, próbáld meg talán ezzel mégegyszer.
Hv.: 280 ml víz (langyos)
1 teáskanál só (a géphez való mérőkanállal)
2/3 teáskanál cukor
1 evőkanál étolaj (szintén a gépi adagolóval)
48 dkg liszt (lehetőleg frissen szitálva)
1 csomag szárított élesztő ( 7 g)
Egylapátos nevesincs gépem van, francia programon sütöm, a színét világosra állítom. Nem túl nagy lesz, de legalább nem kell napokig enni.

Gablajt
Gablajt / Gablajt Fri, 2013-03-08 07:37

Nem tudom nálad mi lehet a baj, nálam tökéletes lett a kenyér. Köszönet a beküldőnek!

CsCsillu89
CsCsillu89 Fri, 2013-01-18 12:10

Én most sütöm remélem sikerül. Csak a francia program idejével van a gond 3:50 perc. Úúúúgy enném már.

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2012-01-11 19:58

Szia! Néhány kedves olvasónak azért nem kelt meg a tésztája, mert 360g liszthez legalább 2 dkg élesztő szükséges, nem pedig 0,5 kk kanál:-) Én az első adagnál már a 2 dkg élesztőt használtam. Kenyérsütő gépben a fehér kenyér programmal dagasztottam és sütöttem meg. Sikerült.

tetej
Tetej / tetej Tue, 2011-11-08 19:53

Kedves Eri! Nagyon finom a kenyér! Én kenyérsütőgépben sütöttem,tettem bele egy csepp ecetet és az élesztőre egy kk cukrot . Igaz nem lett nagy de finom. Legközelebb másfélszeresével csinálom,és egy kicsivel több sót teszek bele. De attól függetlenül nagyon finom. Üdv marika.

E

sadrienn
sadrienn Mon, 2011-04-04 12:27

ez a recept teljes kiőrlésű liszt variációban is jó lesz???
nagyon köszi a választ

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-01 18:20

Sajnos azért nem kelt meg mert: lehet, hogy hideg volt a víz, élesztő.
Vagy a só erösebb és meggátolta a kelést.
Nem árt egy csipetnyi cukor az erjedés elősegitésére.
A liszt is lehet öregebb és az is ront a kelesztés milyenségén.

Szilva75
Szilva75 Sun, 2011-02-13 22:41

Sziasztok! Sajnos nekem sem sikerült, nem tudom mi lehet a baj. A szárított élesztő biztos jó volt, mert a kalácsot is azzal sütöttem a gépben, és az rendesen megkelt. A kenyér viszont alig kelt valamit, és kívül kemény, belül jó sűrű lett. Nekem Hausmeister 2 lapátos sütőm van, és van rajta francia kenyér (3-as) program is. Nem tudom ez mekkora sütőbe való adag, mert ez a mennyiségű tészta nekem eléggé feltapadt az egyik lapátra, és onnan nem is nagyon tudta átcsapni a gép a másikra, lehet hogy emiatt nem tudta rendesen megdagasztani? Akinek van valami ötlete mi lehet a gond, kérem írjon, mert nagyon szeretném, ha sikerülne megsütnöm a kenyeret. Köszönöm. Szilvi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 19:03

Nekem sem kelt meg, és a sütőben sem nőtt meg, pedig meleg helyen kelt...

Tudja valaki, hogy a francia proginak mi a lényege? Az én gépemen nincs ilyen, ezért sütöttem sütőben.
Van gyors program vagy fehér kenyér program...Melyikkel lehetne sütni?

zsizsika
zsizsika Wed, 2011-01-12 11:28

 
Sziasztok!
Nekem valamiért nem kelt meg. :(
a külseje fini, de a belseje.... húúúúúúúúúú

remenyikerika
Eri / remenyikerika Thu, 2010-12-09 13:06

Van a kenyersuto gepen egy franciakenyer funkcio, az takarja. De szerintem sutoben siman sutheted.

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-12-06 17:29

Szia Eri!
Az első kérdésem, hogy az én kenyérsütőmön nincs ilyen, hogy francia program. Lehet tudni, hogy ez pontosan mit jelent?
A második, hogy sajnos nekem nem kelt meg a tészta. Friss élesztőnél hallottam olyanról, hogy döglött lehet, elképzelhető, hogy instantnál is van ilyen?
Előre is köszi a válaszokat: Anna

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-09 11:20

MIt takar a 3-as program?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-25 18:45

Sziasztok!
Ez tényleg nagyon jó! :- ) Finomabb mint a bolti.
Én egy kevés tk. lisztet is kevertem bele, fél csomag instant élesztővel csináltam. + raktam bele egy evőkanálnyi búzasikért. Érdemes kipróbálni, mert isteni állaga lesz tőle a kenyérnek és kelt tésztáknak. Én néha palacsintába is keverem tojás helyett, mert pont azt a nyúlós összetartó állagot biztosítja az ételeknek.

Köszönöm a receptet! : -)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 22:19

jajj bocsi, csak most látom a story-nál:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 22:17

rendes sütöben hogy sütöd meg?:)

simivik
simivik Sat, 2010-08-28 14:14

Kedves Eri, koszonom a receptedet, fantasztikusan egyszeru es tenyleg nagyon finom. Mar negyedszerre sutom meg rendes sutoben dupla adagban. Finom es puha marad meg a harmadik napon is. A csalad es meg a szomszedasszony is imadja. Nagy sikere van :) Pedig en meg csak egy eve teszek - veszek a konyhaban, de meg nekem is gond nelkul sikerul!!

Sissi74
Sissi74 Thu, 2010-08-19 13:37

Már harmadjára sütöttem meg,a család azonnal rácsap,s pillanatok alatt el is tűnik.Köszi a receptet.:)

nopara
nopara / nopara Sun, 2010-04-18 19:06

a francia program a 3-as. :)
Eri, ez isteni fini és tényleg egyszerű. a neten talált kenyér receptek még sose sikerültek, kivéve ezt!

om.
om. Thu, 2010-04-15 15:47

a 3.program nálad mit takar a kenyérsütőnél?

remenyikerika
Eri / remenyikerika Fri, 2010-02-05 12:59

száritottal csináltam, de simaval is lehet.
Semmi más nem lell hozzá, ettől olyan egyszerű :) hipp-hopp és már kész

freya
Freya / freya Fri, 2010-02-05 12:48

Szia! Szárított élesztővel készül, vagy frissel? Cukrot nem teszel hozzá? (az élesztő miatt?) Egyébként nagyon jól néz ki a kenyér! Gratula!
Anita

329
víz 210 ml
1 kk
finomliszt 360 g
élesztő 0.5 kávéskanál