r
Nosalty Logó

Diétás rakott virsli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás rakott virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10826.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2512 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    5648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hőálló edénybe sorban rakjuk a következő rétegeket: először a felkarikázott virsli (aki szeretné, kicsit megsütheti külön előtte), ezután a felszeletelt tojás és a gombaszeletek. Ekkor kb. két nagy csipet sóval átsózzuk az egészet. Majd következik a felkarikázott hagyma, reszelt sajt, és a nagyon picit felvizezett tejföllel átcsorgatjuk a tetejét. (Csak kicsit, különben nagyon sok lesz a leve sütés után). Ezt addig ismételjük, míg van hozzávalónk, a tejföl mindenképpen a tetejére kerüljön. (Nekem 2 réteg lett.)
  2. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a gomba át nem puhul. (Mikor a sajt már kezd pirulni, lefedjük alufóliával, hogy meg ne égjen! )
  3. Salátával tálaljuk. Jó étvágyat :)!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21018
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Aki a virslit inkább sütve szereti, mint főzve, az előtte nyugodtan süsse meg kicsit a bevagdosott virsliket a hőálló tálban :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyókúrázók tökéletes ebédje a Norbi-féle diéta szerint :) Ezeket a hozzávalókat bátran lehet fogyasztani 6-22 óráig, persze akkor is mértékkel. De ha már diéta, akkor legyen finom! :D A receptet a Tutireceptek oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...