Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alaposan bejártuk a halpiacokat Cataniában és Palermóban is. Mindenhol találkozni a tengeri halak, rákok, kagylók bőséges felhozatalával. Friss és olcsó kínálatukkal szinte szívfájdítóan hívogatnak, és minden egyes következő pultnál szerelmet érzek a főzés iránt. Hiába nőttem fel egy falun, ha ennyire vonz a tenger, legalább a konyhában evezzünk ki a nyílt vizekre.

hozzávalók / 3 adag

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

  • 40 dkg oráta vagy aranydurbincs hal (3 filé)
  • 2 ek vaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 db citrom (tálaláshoz)

ajánlat

Egy szelet bagettre kenhetünk pisztáciás pesztót, és koktélparadicsommal, citrommal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mártás elkészítése

  1. A hagymát felkockázzuk, és a vajon elkezdjük aranybarnára sütni alacsony hőfokon.
  2. Ezután mehet bele a kapribogyó. (Ebből a sószemekkel tartósítottat választottam, így külön már nem kell sózni, viszont a konzerves változat is jó, de akkor ügyelni kell a sózásra.)
  3. Alaposan összekeverjük, és felöntjük tejszínnel, pár percig forraljuk. Borssal ízesítjük, és a végén hozzáadjuk a marsalát vagy más édesebb desszertbort. Ha elkészült, félretesszük.

Tészta elkészítése

  1. A vizet a mártással egy időben tegyük fel forralni. Majd mehet bele a só és az olaj. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük. (Én durumlisztből készített tésztát szoktam használni, mivel a sóval főzés során lesz rugalmas a tészta.)

Hal sütése

  1. A vajat beletesszük egy serpenyőbe, és közepes lángon megolvasztjuk, majd amikor elkezd sisteregni, beletesszük a sóval, borssal ízesített halakat. Óvatosan kell sütni, és mindkét oldalát csak pár percig. A vajnak nem szabad megégnie, de alacsony sem lehet a hőfok, ugyanis akkor szétesik a hal. Egy nagyobb lapáttal fordítsuk meg, hogy mindkét oldala megsüljön.
  2. A tésztát összekeverjük a mártással, és arra tálaljuk a halat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajon sült hal tésztával, vajon sült orátafilé tejszínes tésztával, sült hal tejszínes kapribogyós tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
fehér hagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
kapribogyó 1 ek
főzőtejszín 200 ml
marsala 2 ek
bors 1 kk
tészta 25 dkg
1 ek
olívaolaj 1 ek
hal 40 dkg
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 1 db