r
Nosalty Logó

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 2010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    4857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Elkészítés

Mártás elkészítése

  1. A hagymát felkockázzuk, és a vajon elkezdjük aranybarnára sütni alacsony hőfokon.
  2. Ezután mehet bele a kapribogyó. (Ebből a sószemekkel tartósítottat választottam, így külön már nem kell sózni, viszont a konzerves változat is jó, de akkor ügyelni kell a sózásra.)
  3. Alaposan összekeverjük, és felöntjük tejszínnel, pár percig forraljuk. Borssal ízesítjük, és a végén hozzáadjuk a marsalát vagy más édesebb desszertbort. Ha elkészült, félretesszük.

Tészta elkészítése

  1. A vizet a mártással egy időben tegyük fel forralni. Majd mehet bele a só és az olaj. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük. (Én durumlisztből készített tésztát szoktam használni, mivel a sóval főzés során lesz rugalmas a tészta.)

Hal sütése

  1. A vajat beletesszük egy serpenyőbe, és közepes lángon megolvasztjuk, majd amikor elkezd sisteregni, beletesszük a sóval, borssal ízesített halakat. Óvatosan kell sütni, és mindkét oldalát csak pár percig. A vajnak nem szabad megégnie, de alacsony sem lehet a hőfok, ugyanis akkor szétesik a hal. Egy nagyobb lapáttal fordítsuk meg, hogy mindkét oldala megsüljön.
  2. A tésztát összekeverjük a mártással, és arra tálaljuk a halat.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 900
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Ajánló

Egy szelet bagettre kenhetünk pisztáciás pesztót, és koktélparadicsommal, citrommal tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
Sajtospiritos 57 recept

Alaposan bejártuk a halpiacokat Cataniában és Palermóban is. Mindenhol találkozni a tengeri halak, rákok, kagylók bőséges felhozatalával. Friss és olcsó kínálatukkal szinte szívfájdítóan hívogatnak, és minden egyes következő pultnál szerelmet érzek a főzés iránt. Hiába nőttem fel egy falun, ha ennyire vonz a tenger, legalább a konyhában evezzünk ki a nyílt vizekre.

Hozzávalók

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.