r
Nosalty Logó

Onion Bhaji

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mango
Onion Bhaji
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    936 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, és elkeverjük. Ha egész köményt és fekete köményt használunk, azt mozsárban törjük össze kissé.
  2. Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű, csomómentes masszát kapjunk, ami nem lefolyik, hanem nehezen, de leesik a fakanálról.
  3. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott zöld chilit (ez opcionális, elhagyható), és alaposan elkeverjük.
  4. Kb. 10-15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sónak köszönhetően a hagyma egy kis levet fog ereszteni, ami kissé felpuhítja a masszát. Ha túlságosan híg lenne, akkor kis lisztet szórjunk rá, és keverjük el.
  5. Felhevítjük az olajat. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor tegyük az olajba, ha az már tényleg nagyon forró, ellenkező esetben leül a serpenyő aljára és odaragad. Egy evőkanálnyi adagot ejtünk a forró olajba. Nem baj, ha alaktalan lesz, ezt később még korrigáljuk. Ha már minden oldala aranybarna, papírtörlőre szedjük. Amikor már kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, két tenyerünk között kicsit lapítsuk szét korong formájúra. Nem fog szétesni, nyugodtan lehet tapogatni. Süssük ki az egész adagot, majd a kihűlt darabokat lapítsuk szét, majd újra tegyük vissza az olajba pár percre. Így a külseje ropogós lesz, míg a belseje puha marad.
  6. Főzelék mellé feltétként fogyaszthatjuk, illetve nagyszerű nassolni való az esti film alatt. Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett. Ez lehet több, ha kisebbeket készítünk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 23479
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Receptkategóriák

Az onion bhaji egy közkedvelt pakisztáni/indiai fűszeres csemege. Kívül ropogós, belül puha, és ha elég apróra vágjuk a hagymát, akkor rá sem lehet jönni, hogy a fő alapanyaga a hagyma, hiszen ízében inkább a fűszerek dominálnak.  Eredetileg csicseriborsóliszttel készítik (besan-liszt egy erőteljes ízű és illatú sárgás liszt), és bár finomliszttel még nem próbáltam, biztosan azzal is elkészíthető, legfeljebb a fűszerek mennyiségén kell egy picit emelni, hiszen a besan lisztnek van egy jellegzetes íze, ami a finomlisztből hiányzik. Délutáni rágcsának kiváló, illetve nagyon jól passzol feltétként egy tökfőzelékhez vagy krumplifőzelékhez is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek