Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Onion Bhaji

Onion Bhaji
Onion Bhaji
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az onion bhaji egy közkedvelt pakisztáni/indiai fűszeres csemege. Kívül ropogós, belül puha, és ha elég apróra vágjuk a hagymát, akkor rá sem lehet jönni, hogy a fő alapanyaga a hagyma, hiszen ízében inkább a fűszerek dominálnak. 

Eredetileg csicseriborsóliszttel készítik (besan-liszt egy erőteljes ízű és illatú sárgás liszt), és bár finomliszttel még nem próbáltam, biztosan azzal is elkészíthető, legfeljebb a fűszerek mennyiségén kell egy picit emelni, hiszen a besan lisztnek van egy jellegzetes íze, ami a finomlisztből hiányzik.

Délutáni rágcsának kiváló, illetve nagyon jól passzol feltétként egy tökfőzelékhez vagy krumplifőzelékhez is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, és elkeverjük. Ha egész köményt és fekete köményt használunk, azt mozsárban törjük össze kissé.
  2. Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű, csomómentes masszát kapjunk, ami nem lefolyik, hanem nehezen, de leesik a fakanálról.
  3. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott zöld chilit (ez opcionális, elhagyható), és alaposan elkeverjük.
  4. Kb. 10-15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sónak köszönhetően a hagyma egy kis levet fog ereszteni, ami kissé felpuhítja a masszát. Ha túlságosan híg lenne, akkor kis lisztet szórjunk rá, és keverjük el.
  5. Felhevítjük az olajat. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor tegyük az olajba, ha az már tényleg nagyon forró, ellenkező esetben leül a serpenyő aljára és odaragad. Egy evőkanálnyi adagot ejtünk a forró olajba. Nem baj, ha alaktalan lesz, ezt később még korrigáljuk. Ha már minden oldala aranybarna, papírtörlőre szedjük. Amikor már kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, két tenyerünk között kicsit lapítsuk szét korong formájúra. Nem fog szétesni, nyugodtan lehet tapogatni. Süssük ki az egész adagot, majd a kihűlt darabokat lapítsuk szét, majd újra tegyük vissza az olajba pár percre. Így a külseje ropogós lesz, míg a belseje puha marad.
  6. Főzelék mellé feltétként fogyaszthatjuk, illetve nagyszerű nassolni való az esti film alatt. Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett. Ez lehet több, ha kisebbeket készítünk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 506
elküldve: 3
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: pakisztáni
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Hagymafasírt, pakisztani bhaji, hagyma bhaji, indiai fűszeres csemege

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemenemese
believe / kelemenemese Wed, 2017-10-25 13:55

Teljeskiőrlésű liszttel készítettem, nekem túl sok lett a hagyma, ezért kicsit kevesebbet tettem bele, meg raktam hozzá egy kis répát. Valamint sütőben sütöttem, nem olajban. A lényeg, hogy a végeredmény nagyon jó lett, a fűszerezése tényleg csodálatos. Köszi a receptet! :)

szmarti
szmarti / szmarti Sat, 2017-05-06 11:55

Köszönet a fantasztikus receptért! Annyit változtattam rajta, hogy a masszába utólag szórtam egy kis búzalisztet, hogy jobban összeálljon, és így a lapcsánkához hasonlóan, kanállal kilapítva, egy ütemben készre tudtam sütni. A fűszerezés zseniális, már a sütéskor szállongó illatoktól odavolt a család!

susieliom
Susieliom / susieliom Mon, 2016-09-26 17:15

Én sima liszttel csináltam, de úgy is nagyon jó lett! Köszi a receptet, igazán könnyű elkészíteni és finom is!

978
vöröshagyma 4 közepes db
csicseriborsóliszt 200 g
édesköménymag 0.5 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
feketekömény 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
kurkuma 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
chili 2 db
chili 0.5 tk
napraforgó olaj 4 dl