r
Nosalty Logó

Omlós túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Omlós túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1386 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 5538 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 309 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1386 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9031.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5538 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat kimérjük, egy mély tálba öntjük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A túrós tölteléket elkészítjük. Ha száraz a túró, akkor 2-3 ek tejfölt keverhetünk bele.
  4. A túrót a tésztára öntjük.
  5. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd a túróra fektetjük. Óvatosan rányomkodjuk, és a tetejét villával megszurkáljuk.
  6. Egy tojást lazán felverünk, és a tésztát lekenjük vele.
  7. Sütőbe tesszük, és világos színűre sütjük.
  8. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 130
  • 7 napos nézettség: 616
  • Össznézettség: 198159
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik munkahelyem konyháján készítették minden pénteken ebédre. Tőlük kaptam a receptet.  Nagyon finom, puha- omlós, és könnyű elkészíteni. A töltelék lehet túró, alma, meggy, szinte bármi. Fontos, hogy világos színűre süssük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nyamiiiii!!! Kedves Hevike ez nagyon jol nez ki a kedvenceim a turos sutik elmentettem koszonom.Udv:Betty???

Hevike

Szívesen! Próbáld ki akkor ezt is!

almamag

Köszi! Hétvégén túrós süti lesz.....

Hevike

Remélem ízleni fog! :-)

Olaszné Anci

Kedves Hevike ! Köszönöm, elmentettem ! Üdvözöllek: Anci

Hevike

Nagyon szívesen!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a süti :) Ma meg is csináltam. Próbáljátok ki mert mind a 10 ujjatokat megnyaljátok:):):) Köszi

Hevike

Kedves Bettycica.88! Nagyon örülök, hogy ízlett! Mi is nagyon szeretjük, ma éppen almás töltelékkel készítettük el. Próbáld ki almával és meggyel is! Jó sütkérezést, és szép napot! Üdv:Hevike

Törölt felhasználó

Szia kedves Hevike! A sütemény recepted mindent felül múlt! Gyönyör? lett és ráadásul isteni finom! Köszönöm neked!!!

Hevike

Nagyon szívesen! Almával és meggyel is finom, tényleg omlós süti. Próbáld ki.

kisséva

Megsütöttem és isteni lett! Nagyon köszönöm!

Hevike

Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlik! nagyon szívesen! Üdv: Hevike

Törölt felhasználó

Ma sütöttem meg, nagyon finom lett. Köszi a receptet.

Hevike

Jó étvágyat hozzá! Örülök, hogy ízlett!

Zúza

Szia Hevike! Nemrég szedtem ki a süt?b?l, és már több mint a felét elfogyasztottuk. :) Nagyon finom, a tésztája is szuper. Más töltelékekkel is biztosan el fogom készíteni, köszi a receptet! (10/10 pont.) Üdv., Zúza

Hevike

Kedves Zúza! Nagyon örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok. Jó érzés, hogy Neked is, és másoknak is ízlik. Nyugodtan próbáld ki almával, meggyel, nem fogsz csalódni! Üdv: Hevike

kiskukta65

Hogy készül bele az almás vagy meggyes töltelék? Biztos az is finoklehet, ha ennyire ajánlod. Köszi a választ.

Hevike

Nagyon egyszer?en. Almát meghámozom, lereszelem, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítem. Miel?tt a tésztára teszem kinyomkodom a levét. Én nem szoktam megpárolni az almát. A meggyesnél kimagozom a meggyet, ízesítem, ahogyan az almásnál, levét kinyomkodom, és mehet a tésztára. Ajánlom mindhárom töltelékkel kipróbálni, mert fantasztikusan puha, omlós.

kiskukta65

Köszönöm a válaszodat, a hétvégén biztos kipróbálom!

Törölt felhasználó

Kedves Hevike!! Én agyon elbénáztam valamit. A tészta k? kemény volt gyúrás közben ezért tettem még bele 5dkg zsírt és 2 kan tejfölt. így jó lett bár alig tudtam átemelni a tepsibe mert olyan könnyed volt. De ezen átlendülve a z 50dkg túró is kevésnek bizonyult, mert nagyon vékonyka réteg lett a sütiben. A tésztája végül is ízlett de összességében nagyon száraz lett. Mi lehetett a baj?? SOS Köszi Kiri

Hevike

Nem tudom, nekem még eddig sosem volt baj a tésztával. Milyen lisztet használtál? Az is fontos, hogy minden szobah?mérséklet? legyen. A tésztának finom, omlós, és puhának kell lennie, és a töltelék sem száraz, ha minden jól megy. Ha van még kedved próbáld újra, mert ha sikerrel jársz biztos ízleni fog. Kár, hogy nem lehet e-mail-be kóstolót küldeni, hidd el szívesen küldenék neked. :-) Ne add fel a próbálkozást! Üdv: Hevike

ariszasz

Hétvégén megsütöttem. Nagyon finom! A tésztája ránézésre kicsit vastagnak t?nik, de abszolút nem zavaró, finom, omlós, és nem szárad ki, még két nap után is ugyanolyan élvezhet?! Köszönöm a receptet, elmentettem, máskor is sütni fogom! :)

Hevike

Nagyon szívesen! Hamarosan "meggyszezon" (csak ha nem fagyott le mind), akkor próbáld ki azzal is.

ariszasz

Köszönöm a válaszodat, feltétlenül kipróbálom, mert a meggyet nagyon szeretjük. Gondolom szilvával is, és sárgabarackkal is finom lehet. Üdvözlettel, Aranka

Hevike

Na azzal még nem próbáltam, de most hogy mondod, mindenképp megér egy próbát.

ariszasz

Én biztosan ki fogom próbálni mindkett?vel, majd jelentkezem az eredménnyel :) Üdvözlettel, Aranka

Hevike

Oké! Várom a beszámolódat!

kiskondi

F.E.N.O.M.E.N.Á.L.I.S. Totál meg egyezik az amit sütöttem, a képeddel :) isteni finom!!!!!!!!!!!

Hevike

Jajj, de jó olvasni a pozitív visszajelzéseket! Nagyon örülök, hogy ízlik neked is! Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Hello!Én is megsütöttem csak én nem mértem semmit a recept szerint,hanem csak szemre tettem bele.A mazsola helyett pedig apróra vágott kaprot tettem.A citrom leve helyett pedig citrálét.Isteni lett még aznap elfogyott.A párom megkérdezte,hogy sikerült így eltalálni az izét.Ugyan is ? tudja,hogy én nem szoktam semmit recept szerint csinálni nekem csak a hozzávalók kellenek amit a receptben írnak,utána én már a többit a fantáziámra bízom.Hát nekem így sikerült nagyon finomra ez a süti.KÖSZÖNÖM A RECEPTET!!!Puszi Csilla.

Hevike

Szívesen! Párom épp ilyen kreatív, mint te! Néha csak lesek, mit mivel kever össze, de a végeredmény mindig kit?n?! Jó sütögetést! Üdv: Hevike

Törölt felhasználó

Szia!!!!!!!!! Megsütöttem a recept szerint és igen finom volt.Én egy nagyon kezd? vagyok.Igen - igen kezd?.Nekem a tészta egy kicsit laza volt nem igazán tudtam kinyújtani és felemelni, hogy a tepsibe beletegyem.Az alsóba még csak csak kisimítottam, de a teteje az nem igazán lett tökéletes, mert a töltelék miatt nem tudtam szépen kisimítani.De így is isteni lett.Egy éjszakát nem élt meg mert még alig h?lt ki és máris elfogyott.Ha tudsz írj rá valami megoldást.Köszi

Hevike

Szia! Örülök, hogy ízlett. Nekem is szokott néha lazább lenni, (talán a zsír, vagy a liszt miatt, nem tudom) akkor rakok még hozzá lisztet, de csak annyit, hogy ne ragadjon.Kemény ne legyen, mert akkor sütés után is kemény lesz a tészta. Remélem tudtam segíteni.

maipo

Szia, Nagyon örülök, h rátaláltam a receptedre megsütöttem és nagyon-nagyon finom lett. A tésztát kicsit nehezen lehetett nyújtani, mert nagyon lágy volt gondolom a zsírtól, de úgy döntöttem legközelebb beteszem a h?t?be kicsit pihenni hátha úgy könnyebb lesz. :) Köszönöm a receptet legközelebb almával próbálom ki. :)

Hevike

Nekem ha nagyon lágy a tészta, akkor még teszek hozzá pici lisztet. Nem fogja elrontani. A lágysága attól is függ milyen a liszt, a zsír, mekkora a tojás stb. Almával és meggyel is ajánlom. Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek