r
Nosalty Logó

Omlós túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Omlós túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 5538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 309 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9031.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat kimérjük, egy mély tálba öntjük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A túrós tölteléket elkészítjük. Ha száraz a túró, akkor 2-3 ek tejfölt keverhetünk bele.
  4. A túrót a tésztára öntjük.
  5. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd a túróra fektetjük. Óvatosan rányomkodjuk, és a tetejét villával megszurkáljuk.
  6. Egy tojást lazán felverünk, és a tésztát lekenjük vele.
  7. Sütőbe tesszük, és világos színűre sütjük.
  8. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 423
  • Össznézettség: 278117
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik munkahelyem konyháján készítették minden pénteken ebédre. Tőlük kaptam a receptet.  Nagyon finom, puha- omlós, és könnyű elkészíteni. A töltelék lehet túró, alma, meggy, szinte bármi. Fontos, hogy világos színűre süssük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...