r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti

NS
Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

739
Kalória
21.6g
Fehérje
117.1g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
110.6g
Víz
30g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
88.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 8857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10319.4 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1405.1 g
  • Cukor
    1061 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 8857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.
  2. 8 mm vastagra nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
  4. Megkenjük forró baracklekvárral a tésztát, és ráborítjuk a túró tölteléket, amit nedves kézzel elegyengetünk.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg mikor megnyomkodjuk a kezünkkel nem ragad rá.
  6. A habhoz a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Szirupot főzünk belőle, ez elég sokáig tart, úgyhogy a hab felverésével ráérünk kicsit várni. Akkor jó a szirup, ha egy mélytányérba teszünk hideg vizet, és egy kanállal kiveszünk a szirupból, és beleöntjük, kézzel fel tudjuk venni, és kemény golyót tudunk formálni belőle. Ekkor hozzáöntjük a kemény habhoz, és egyneművé keverjük.
  7. Csillagcsöves habzsákkal átlósan rányomjuk a habot, és megszórjuk porcukorral.
  8. Addig sütjük már csak, míg a hab kissé rászárad.
  9. Majd ismét habzsák segítségével rányomjuk a baracklekvárt átlósan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Imádom a Rákóczi túróst, alig vártam hogy megtanuljam, hogy is kell elkészíteni. A cukrász suliban pedig a legjobb cukrászmester oktató megmutatta. Itthon pedig szorgalmasan gyakorlok.:)

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek