Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti

Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti
Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a Rákóczi túróst, alig vártam hogy megtanuljam, hogy is kell elkészíteni. A cukrász suliban pedig a legjobb cukrászmester oktató megmutatta. Itthon pedig szorgalmasan gyakorlok.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.
  2. 8 mm vastagra nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
  4. Megkenjük forró baracklekvárral a tésztát, és ráborítjuk a túró tölteléket, amit nedves kézzel elegyengetünk.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg mikor megnyomkodjuk a kezünkkel nem ragad rá.
  6. A habhoz a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Szirupot főzünk belőle, ez elég sokáig tart, úgyhogy a hab felverésével ráérünk kicsit várni. Akkor jó a szirup, ha egy mélytányérba teszünk hideg vizet, és egy kanállal kiveszünk a szirupból, és beleöntjük, kézzel fel tudjuk venni, és kemény golyót tudunk formálni belőle. Ekkor hozzáöntjük a kemény habhoz, és egyneművé keverjük.
  7. Csillagcsöves habzsákkal átlósan rányomjuk a habot, és megszórjuk porcukorral.
  8. Addig sütjük már csak, míg a hab kissé rászárad.
  9. Majd ismét habzsák segítségével rányomjuk a baracklekvárt átlósan.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 174
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós szelet, lekváros habos süti, túrós lekváros sütemény tojáshabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettyblue
bettyblue Fri, 2013-01-04 18:31

A Tésztájából ki felejtetted a vajat amivel egynemüvé válik. Szerintem

739
kukoricaliszt 100 g
finomliszt 200 g
margarin 200 g
porcukor 100 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 2 db
tehéntúró 1 kg
cukor 300 g
vaníliás cukor 3 csomag
búzadara 100 g
tojásfehérje 10 db
víz 0.5 dl
cukor 500 g
sárgabaracklekvár 20 dkg