r
Nosalty Logó

Omlós sonkás-spenótos leveles batyu

Marti48
Omlós sonkás-spenótos leveles batyu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

batyu

tetejére

497
Kalória
19.6g
Fehérje
33.3g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
64.9g
Víz
107.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 497 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 1988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 497 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    707 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8142 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18058 micro
Összesen 1988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

batyu

  1. 2 ek olívaolajat felforrósítunk, ebben felolvasztjuk a spenótot, amit megsózunk, borsozunk, és hozzáadjuk a pépesített fokhagymát. A levét hagyjuk elpárologni.
  2. Mikor kihűlt, rászórjuk a grízt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lazán felvert tojásokkal elkevert tejfölt. (A tojásból picit tegyünk félre a kenéshez.) Jól összekeverjük.
  3. Egy nagy sütőtepsire kiterítjük a leveles tésztát papírostól. Derelyevágóval négyzetekre osztjuk (5x5 cm).
  4. A sonkából minden négyzetre ráteszünk egy megfelelő méretű darabot. Ez nem csak finom, de jó alap a spenótos keverékhez. Ezt a sonkára halmozzuk úgy, hogy maradjon hely a tészta összefogásához. Batyukat formázunk.
  5. Bekenjük a maradék tojással, megszórjuk szezámmaggal, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30

Nem bonyolult, laktató, egy leves után főételnek vagy pl. uzsonnának, előételnek, langyosan a legfinomabb. Meglévő alapanyagokból csináltam.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...