r
Nosalty Logó

Olaszos-fűszeres paradicsomszósz csirkemellel, friss paradicsomból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Olaszos-fűszeres paradicsomszósz csirkemellel, friss paradicsomból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1299 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    8594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    6199 micro
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1019 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk, a felső részüket "+" alakzatban bevágjuk, s lobogó vízbe 1/2 percig beletesszük.
  2. Ezután kivesszük, ha kihűlt, héját lehúzzuk, s apróra feldaraboljuk egy tálkába. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, s a vöröshagymákat erre ráaprítjuk, elkezdjük dinsztelni, kissé megsózzuk.
  3. Rövid idő múlva a felaprított, szétnyomott fokhagymákat is rádobjuk, s együtt dinszteljük üvegesre őket kevés ideig - amíg a vöröshagymát szét nem tudjuk nyomnyi. Ha ez kész, a kisebb szeletekre darabolt melleket rátesszük a dinsztelt hagymákra, felöntjük a 2,5 dl vízzel, picit sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk az egészet.
  4. Lefedjük, s lassú tűzön puhára pároljuk a csirkemelleket. Ha megpuhultak, villával kiszedjük, egy tányérra félretesszük hűlni. A hagymás alapra ráöntjük a felaprított paradicsomot, picit sózzuk, borsozzuk, s ekkor a kristálycukrot is hozzáöntjük, s addig főzzük, míg a paradicsom szétfő, jó sűrű szaftos lesz - ha szükséges, vizet önthetünk még rá, sóval, borssal ízesíthetjük (kisebb darab paradicsomok jó, ha maradnak benne, nem kell turmixolni!!!).
  5. Amíg rotyog a szósz, széttépkedjük a kihűlt húst. Ha kellően szétesett, megfőtt a paradicsom, az összetépkedett csirkemellet a szószba öntjük, rászórjuk az oregánót, a petrezselymet, kissé még sózzuk, borsozzuk (mindig csak kissé - majd kóstolni, ha kell, még ízesítjük).
  6. Összekavarjuk, s még körülbelül 15 percig összeforraljuk őket lassú tűzön, majd lefedve pihentetjük egy rövid ideig. Amíg pihen a húsos szósz, kifőzzük a nekünk tetsző tésztát! :) Mi a penne tésztát nem igazán szeretjük, így most szarvacskát főztem hozzá! Van, aki a végén a kifőtt tésztát összekeveri a szósszal, így is jó! Én először a tányérra tésztát szedek, rá a szószból, itt keverem össze, s reszelt sajttal (lehet parmezán, de lehet trappista is) szórom meg a tetejét. A maradékot - ha lesz ilyen :) - lefedve hűtőben tároljuk, másnaposan is isteni, jól összeérnek az ízek! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5908
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy olaszos jellegű, olaszos fűszerezéssel készült isteni egytálétel, mely könnyen elkészíthető, friss paradicsomból....hússal is, de hús nélkül is mennyei.....lehet rátenni sok sajtot is, én csak a fotó kedvéért tettem kevesebbet, hogy ne takarja be a lényeget :)…..érdemes kipróbálni, ajánlom mindenkinek......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?