Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz pórésaláta mogyoróval

Olasz pórésaláta mogyoróval
Olasz pórésaláta mogyoróval
27 perc / előkészület: 25 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salátát nagyon rég, még a 90-es évek elején tanultam egy Olaszorországban élő magyar lánytól. Nagyon ízlett a különleges ízkombinációja, most a barátnőm születésnapjára készítettem el, és gondoltam, felteszem ide, a nosalty-ra, hogy ne a régi, megsárgult lapot kelljen mindig előkeresgetnem. Remélem, ízleni fog mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, majd tésztaszűrőbe téve lobogó sós vízbe engedjük. A víz újraforrását követően 2 percig főzzük. Nem szabad teljesen megfőnie, akkor jó, ha kicsit roppanós, félkemény marad. Kiszedjük, és kihűtjük.
  2. A joghurtot a majonézzel, porcukorral, citromlével kikeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A pórét megtisztítjuk, a fehér részét kéfelé vágva felszeleteljük, majd a joghurtos majonézbe keverjük.
  4. Az uborkát kettévágjuk, a magot kikanalazzuk, felszeleteljük, és ugyancsak a joghurtos majonézbe forgatjuk.
  5. Ezt tesszük a kihűlt sárgarépával is, miután felszeleteltük.
  6. A snidlinget felaprítjuk, és azt is hozzáadjuk a salátához.
  7. A kész salátát hűtőben fél óráig érleljük, majd a felaprított mogyoróval megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 352
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta póréhagymával, citromos-majonézes répasaláta, földimogyorós vegyes sali

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
póréhagyma 1 db
kígyóuborka 1 db
sárgarépa 2 nagy db
joghurt 2 dl
majonéz 110 g
porcukor 1 késhegynyi
citromlé 3 csepp
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 1 csokor
földimogyoró 4 dkg