r
Nosalty Logó

Olasz lencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Regnum
Olasz lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 340 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6095.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    4147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7404 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2965 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha már roppanósak, szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük őket.
  3. A visszamaradt zsírra rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, pár percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a répákat, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét is. Felöntjük fehérborral, 1-2 percig főzzük, majd dobunk rá babérlevelet, és felöntjük a passzírozott paradicsommal és vízzel. Sózzuk és borsozzuk! Majd lefedve, közepes lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  5. Az utolsó öt percben visszatesszük bele a sült kolbászkarikákat, megszórjuk szárított petrezselyemmel, egyet rottyantunk még rajta, majd elzárjuk a gázt.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 84704
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A klasszikus lencseleves könnyedebb, olaszos verziója...

Hozzászólások (3)

új kukta

Kedves SPÁR szakács ma nap elkészitetem a levest és nagyon meg nyerte az izlésem ésnagyon finom lett igy többször el fogom késziteni .

új kukta

köszönöm a receptet és itt kivánok eredmények gazdag Boldog Új Évet !

Éva néni

igaz, régen volt már január, de most került a szemem elé a recept. egy kérdésem van "új kukta"-hoz: hogy a bánatban tudta produkálni a kolbász-karikákat nyers, azaz sütni való kolbászból? talán még emlékszik rá majd' 1 év távlatából...

Walaky

Ez jó kérdés, "Éva néni"! De válasz nem érkezett rá.....!

witch

Szerintem ha berakjuk a melyhutobe a kolbaszt, hogy fagyos legyen es jo eles kest hasznalunk, siman fel lehet karikazni.

joppi

Elég világosan látszik hogy füstölt (tehát nem nyers) kolbászt használnak fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek