r
Nosalty Logó

Nyuszis káposztás hasé

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Nyuszis káposztás hasé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    3045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Káposztás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Káposztás töltelék

  1. A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban pár csepp vízzel megkaramellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a kacsazsírt és a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel. Az egészet jó alaposan lepirítjuk.
  3. Hozzáöntünk egy teáskanál ecetet (opcionális), és tovább pároljuk – addig, amíg kvázi egynemű, szinte kenhető állagú, de még darabos masszát kapunk.
  4. Miután tejesen kihűlt, belekeverjük a reszelt parmezánt is.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát 4 egyenlő részre vágjuk.
  2. A hosszabbik oldaluk mentén az egyik felükre ujjnyi vastagon teszünk a káposztás töltelékből.
  3. Felvert tojással lekenjük a másik felüket, szorosan feltekerjük a tésztát, majd 3-3,5 cm-es darabokra vágjuk a tekercseket.
  4. A hasékat, nyuszialakot formázva sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lekenjük őket felvert tojással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és köménymaggal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. Frissen tálaljuk, de még másnap is kifogástalan sörkorcsolya lehet belőle.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3217
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuper, sós, vendégváró süteményt készítettünk a húsvéti ünnepekre: parmezános dinsztelt káposztával töltött kis levestésztás hasékat, amelyekből egy nyuszi kobakját formáztuk meg. Ezzel a látvánnyal még inkább fokozhatjuk a felhőtlen húsvéti hangulatot.

Hozzávalók

Káposztás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek