Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-chilis kréker

Sajtos-chilis kréker
Sajtos-chilis kréker
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kréker egy picit különleges. Teljesen megbolondítja a chili, és a pirospaprika. Kitűnő bor- és sörkorcsolya. Így vékonyra nyújtva ropogós, kicsit vastagabbra hagyva pedig omlós. Egyszóval nem érdemes "csak" egy adagot készíteni, mert biztos vagyok benne, hogy a jól záródó fémdobozba már nem fog jutni, pedig sokáig elállna benne. Ez 1 adag, és ebből a mennyiségből nekem 4 sűrűre rakott ( 6×6-os sorok ) gáztepsivel lett.

hozzávalók / 10 adag

  • 45 dkg szitált finomliszt
  • 3 kk (ízlés és sajt függő...a félkemény trappistához elegendő)
  • 22 dkg hideg margarin
  • 15 dkg reszelt trappista sajt (ha van, 5 dkg lecserélhető füstöltre)
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz (csak abban az esetben, óvatosan adagolva, ha a tészta nem állna össze)
  • őrölt chili ízlés szerint (nálam 1 bő mokkáskanál)
  • 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, a paprikákkal összekeverjük. Belemorzsoljuk a hideg margarint. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, és elkezdjük a tojásokkal, gyors mozdulattal összegyúrni.
  2. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a tészta teljesen összeálljon. Minden a kezünk melegségétől függ, így nem biztos, hogy egyáltalán kell bele a víz.
  3. Ha összeállt, vegyük kétfelé, egyenként csomagoljuk folpackba, tegyük a hűtőbe legalább 40 percre pihenni. Az idő elteltével vegyük elő az egyik csomagot, és enyhén lisztezett deszkán, munkafelületen próbáljuk meg a lehető legvékonyabbra nyújtani.
  4. Tetszés szerinti kiszúrókkal szaggassuk ki, rakjuk őket sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt süssük készre. Sütőrácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk...ha marad belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kréker, sajtos-paprikás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

396
finomliszt 45 dkg
3 kk
margarin 22 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojás 3 db
víz 3 evőkanál
chili 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál