r
Nosalty Logó

Nyuszi kenyérkék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Nyuszi kenyérkék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1906 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3904.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    2816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1906 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a fél tk cukorral, és kevés langyos vízzel.
  2. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel, fényes, sima tésztát dagasztunk.
  3. Kb. 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel.
  4. Ezután olajozott felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tojás formájú tésztakiszúróval tojásokat szaggatunk. Ezutánatojás tetejétőlközépen félig bevágjuk, és a két csücsköt jobbra-balra lehajtjuk. Ezek lesznek a fülecskék. A fülek tövénél a hüvelyk és mutató ujjunkkal jobbról-balról egy mozdulattal kicsit összenyomjuk. A füleket meg is húzogathatjuk, pödörhetjük tetszés szerint, így minden nyuszi egy kicsit más karaktert kap!
  6. A nyuszikat lekenjük felvert tojással;szemnek, orrnak fekete borsot használunk. Félig nyomjuk be a borsokat a tésztába, nem tűnnek el a sütésnél.
  7. Rögtön sütjük, mert a 30 perc eltelta formázással. Sütési idő 220 fokon (vizes edénnyel a sütő aljában) 15-20 perc.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6985
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

20 nyuszika lett a tésztából. Mialatt a nyuszik sültek, a maradék tésztát gyengéden összetoltam, rászórtam 2 ek durvára vagdalt zöldfűszeres olívabogyót, megszórtam sajttal és így sütöttem meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti kenyér-kísérlet; nagyon jó szórakozás volt, csak a gyors kelés miatt iparkodnom kellett a formázással. A Lusta kenyerem receptjét használtam, és elégedett vagyok az eredménnyel. Finom ropisak lettek a nyuszkók, ruganyos belsővel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek