Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszi kenyérkék

Nyuszi kenyérkék
Nyuszi kenyérkék
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti kenyér-kísérlet; nagyon jó szórakozás volt, csak a gyors kelés miatt iparkodnom kellett a formázással. A Lusta kenyerem receptjét használtam, és elégedett vagyok az eredménnyel. Finom ropisak lettek a nyuszkók, ruganyos belsővel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

20 nyuszika lett a tésztából. Mialatt a nyuszik sültek, a maradék tésztát gyengéden összetoltam, rászórtam 2 ek durvára vagdalt zöldfűszeres olívabogyót, megszórtam sajttal és így sütöttem meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a fél tk cukorral, és kevés langyos vízzel.
  2. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel, fényes, sima tésztát dagasztunk.
  3. Kb. 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel.
  4. Ezután olajozott felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tojás formájú tésztakiszúróval tojásokat szaggatunk. Ezután a tojás tetejétől középen félig bevágjuk, és a két csücsköt jobbra-balra lehajtjuk. Ezek lesznek a fülecskék. A fülek tövénél a hüvelyk és mutató ujjunkkal jobbról-balról egy mozdulattal kicsit összenyomjuk. A füleket meg is húzogathatjuk, pödörhetjük tetszés szerint, így minden nyuszi egy kicsit más karaktert kap!
  6. A nyuszikat lekenjük felvert tojással; szemnek, orrnak fekete borsot használunk. Félig nyomjuk be a borsokat a tésztába, nem tűnnek el a sütésnél.
  7. Rögtön sütjük, mert a 30 perc eltelt a formázással. Sütési idő 220 fokon (vizes edénnyel a sütő aljában) 15-20 perc.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45x45 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 639
elküldve: 10
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsvéti nyuszik, húsvéti kenyér, nyuszi formájú kenyérkék

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppp123
ppp123 Sun, 2013-03-31 21:34

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok. Köszönöm a sok szép és nagyon finom receptet. Ez a nyuszi család is tökéletes.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-31 22:54

Köszönöm kedves ppp123;Neked is további kellemes Húsvéti ünneplést! Üdv, Torma :)

putyi53
putyi53 Sat, 2013-03-30 20:29

450 dkg liszt?Mekkora bögréd van? 4,5 kiló nyuszi 4 főre? Biztosan jól írtad le? Egyébként 45 dkg liszttel klassz lett természetesen. Köszönöm a receptet. Kellemes ünnepeket!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-30 23:39

Kedves putyi53, koszonom az eszrevetelt es orulok a sikerednek! Kellemes Husvetot Neked is, udv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-27 03:27

Koszonom Csilla! Sokszor csodalom a Te kreativ alkotasaidat is! Kellemes Husveti Unnepeket kivanok, Udv, Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-26 14:09

Aranyosak, látványosak és tutira finomak. :)

A hó jelen pillanatban esik, még mindig, nagggyon hideg van, fúj a szél,:( ... így a nyuszinak korcsolyát kell felvennie, kölni sem szükséges, hógolyót kapunk a nyakunkba!!! :( :(

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-27 03:26

Edes vagy :))) Remelem a nyuszik meghozzak a tavaszt es a jo idot! MINDEN jot, kellemes Husvettal, Torma :)

szandokan
szandokan Mon, 2013-03-25 20:06

Szia!
Amikor a soraimat irom a Börzsönyi hegyekben szakad a hó :( Szép kilátások igy húsvét tájékán.... De a "legkisebbugrifülesek" már itt somolyognak :):):) Nagyon cukik!!!!!Üdv:Szandokán

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-03-29 11:40

Köszi Szandokán :) kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, kellemes idővel !!!udv, Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-27 11:09

Az unokahúgomék se mosolygós-derülátó üzeneteket küldenek Balatonalmádiból, a másik unokahúgomék meg Veszprémből,..... :( -remélem, el se mernek indulni a szülőkhöz Szolnokra, vagy a többi családtaghoz ide, a mi városunkba... :(
Micsoda egy idő?!
Legalább 25 éve ennyire pocsék március 15-e, és március vége nem volt!!!!

Kellemes Húsvétot, ahogy olvasom, ott vannak tapsifülesek! :) :)
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-26 02:05

Köszi; remélem a nyuszik meghozzák a tavaszt! Kellemes Husvétot, jó idõvel, üdv, Torma :)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2013-03-25 13:51

Szia Torma! Klassz ötlet kenyértésztából! Nagyon aranyos nyuszkók kerekedtek! Mondani sem kell, ugye, hogy nálam is készülnek hát ilyen kis figurák! :) Még ma! :D
Puszi!
Olgi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-26 02:03

Te kis lelkes, köszi, puszi Olgi, Torma :)
Legjobb aznap elfogyasztani, mert a pici darabok hamar száradnak. De olyan hamar megvan, hogy barmikor össze lehet dobni!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-03-24 14:07

Tormiiiii!!!! ezek annyira aranyosak, es rogton tudtam, hogy tied a reci! Nagyon ugyi vagy!:-) Puszi, Cs.

475
kenyérliszt BL80 45 dkg
friss élesztő 2 dkg
víz 320 ml
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
fekete bors 3 szem
tejföl 1 ek