r
Nosalty Logó

Nyúl eleje leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TIBIAPU
Nyúl eleje leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1974 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3965 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36935 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 1974 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    756 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúl elejét (vagy csirke-pulyka hátat) csipet só hozzáadásával annyi vízben, ami éppen csak ellepi, addig főzzük, amíg könnyen lejön a csontjáról.
  2. Kivesszük a vízből, és az összes húst lecsipkedjük, fosztjuk a csontról, és egy tálban félretesszük.
  3. Közben az összes zöldséget belerakjuk a lébe, és puhára főzzük.
  4. A puhára főtt zöldségeket kiszedjük, és turmixgépben teljesen krémesre, pépesre turmixoljuk, hozzáadva a mustárt, citromlevet, tejfölt és lisztet is habarásnak, majd a turmixot visszaöntjük a lébe, és homogénre keverjük.
  5. A kis cafatra szaggatott húsdarabokat visszakavarjuk a levesbe (lehet egyénenként is a tányérokba ízlés szerint szórni a lé tetejére), és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4487
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Tálalás tejföllel, petrezselyemzölddel, citromlével, frissen őrölt borssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúl eleje leves
TIBIAPU 15 recept

Ez egy régi francia recept, a nyúl hátsó combjait szokták csak sütni, az első testén csak annyi hús van, mint egy kisebb csirke hátán, így az tökéletes levesnek. A család kedvence. Sokszor csak egy csirkehátból, vagy karácsonykor a pulyka hátából csináljuk, de meg lehet csinálni maradék csirkehúsból, vegetáriánusoknak tofuból is, gluténmentesen mandulaliszttel, vagy kukoricakeményítővel a habarásba. Aki szereti a vadast, vadas mártást, az imádni fogja!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek