r
Nosalty Logó

Nyitott túrós batyu baracklekvárral

Vénusz
Nyitott túrós batyu baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

417
Kalória
11.9g
Fehérje
34g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
50.8g
Víz
30g
Koleszterin
784.3mg
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 417 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 2495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát hat egyforma kockára vágjuk.
  2. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a kockára vágott margarint, a reszelt citrom héját és két evőkanál porcukort, majd villával az egészet alaposan összetörjük és összeforgatjuk.
  3. A tésztakockák közepére halmozzuk a túrós tölteléket, majd belekanalazunk egy-egy evőkanál lekvárt.
  4. A tészta végeit összehatjuk, és ha azt szeretnénk, hogy ne nyíljanak ki, akkor a felvert tojással a csücsköket kenjük meg, és úgy nyomjuk össze.
  5. A batyukat lekenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Expressz gyorsaságú túrós batyuk a még édesebb reggelekért a Vénusz konyhájából. www.venusz.hu

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...