r
Nosalty Logó

Nyers sütőtöksaláta Szotyitól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szotyi művek
Nyers sütőtöksaláta Szotyitól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 416 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 53 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    4475 micro
  • β-crypt
    3656 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    8949 micro
  • β-crypt
    7311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 416 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A tököt (nyersen), az almát és a körtét lereszeljük a sajtreszelő nagy lyukán. A hagymát apró kockákra vágjuk.

Az öntethez

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, és összeforgatjuk a salátával. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel.
  2. Érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, de akár azonnal is fogyasztható. Én madársaláta ágyon tálaltam. Hús mellé, de akár önállóan is isteni :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3633
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyers sütőtöksaláta Szotyitól
Szotyi művek 5 recept

Éppen a tököt daraboltam, hogy bepakoljam a sütőbe, mikor két éves lányom nem tágított, hogy márpedig Ő mindenképpen most, azonnal, nyersen kóstolná. Azt hittem, hogy az első falat után elég is lesz neki, de nem így lett, úgyhogy megegyeztünk, hogy valami hasonló lesz az ebédre készülő rántott hús mellé a köret. Körülnéztem a konyhában, mi is mehetne még a tök mellé. Ezeket találtam :) A végeredmény pedig: édes, de mégsem, szaftos, mégis ropogós...nagyon finom :)

Hozzászólások

Szotyi művek

Köszönöm :) :)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?